U Sarajevu je jučer, 28. avgusta 2023. godine, otvoren novi centar za sluh, s kojim austrijska kompanija Neuroth nastavlja širenje u Bosni i Hercegovini. Bolji sluh iz Neurotha sada je dostupan stanovnicima Sarajeva, po istom standardu kao u Beču, Ženevi, Gracu… Uz besplatnu provjeru sluha i besplatno testiranje prilagođenih slušnih aparata, u ponudi su najnoviji slušni aparati dostupni na tržištu.

Novi centar za sluh austrijske kompanije Neuroth otvorio je svoja vrata u Sarajevu, na adresi Zmaja od Bosne 34.

Izuzetno mi je zadovoljstvo biti danas ovdje s vama u Sarajevu. Veoma me raduje što su ljudi u BiH prepoznali kvalitet i tradiciju kompanije Neuroth i našu filozofiju Bolje čuti, bolje živjeti. Naša je misija da usluge i proizvode, koje unapređujemo već 115 godina, u austrijskom standardu učinimo dostupnim što većem broju ljudi. Dalji rast na tlu Jugoistočne Evrope za nas je od velikog značaja, a posebno ekspanzija u Bosni i Hercegovini. Ovdje u BiH Neuroth je do sada već investirao jedan milion KM, a u narednoj godini planiramo uložiti još jedan milion KM za nabavku i razvoj mreže slušnih centara u BiH. U Neurothu vjerujemo da svako ima pravo na bolji sluh. Zbog toga se snažno borimo protiv stigme i stereotipa u vezi sa slušnim aparatima, a koji su nažalost jednako prisutni u Austriji kao i u vašoj zemlji. Pozivam vas da odbacite predrasude, te podržite ljude kojima je potreban bolji sluh, kako bi sa samopouzdanjem nosili slušne aparate – bolje čuli i bolje živjeli“, izjavio je tom prilikom Lukas Schinko, CEO Neuroth Grupe.

U prilog značaju ekspanzije Neurotha u BiH govori i podatak da je otvorenje slušnog centra u Sarajevu za gospodina Lukasa prvo otvorenje kojem prisustvuje od kada je Neuroth prisutan u ovoj regiji.

Anita Arnautović, direktorica Neurotha BiH i Lukas Schinko, CEO Neuroth Grupe

Naša sveobuhvatna usluga najviših standarda čini Neuroth jedinstvenim i prepoznatljivim u Evropi. Po kvalitetu opreme i najnovijoj tehnologiji slušni centar u Sarajevu identičan je sa ostalih 270 Neuroth centara za sluh širom Evrope. Nedavnom akvizicijom preduzeća Plus dodatno osnažujemo svoju poziciju u BiH, te planirano provodimo integraciju svih zaposlenih i otvaranje još 4 nova slušna centra u narednoj poslovnoj godini. Zato nije slučajno što smo za start naše regionalne kampanje odabrali baš Sarajevo, i siguran sam da će nas na tom putu struka svesrdno podržati. Zahvala cijelom timu Neuroth Jugoistočna Evropa te preduzeću Plus na trudu i zalaganju da se naši planovi ostvare“, dodao je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za Jugoistočnu Evropu.

Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za Jugoistočnu Evropu

Drago mi je da danas otvaramo 4. po redu slušni centar u Bosni i Hercegovini, nakon Banje Luke, Mostara i Bijeljine. Ovdje se, u sklopu složene procedure ispitivanja sluha, uz tonsku audiometriju izvodi i govorna audiometrija u slobodnom polju, što je jedinstvena usluga ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijelom regionu. Već od sutra, otvoreni smo za besplatne testove sluha i besplatne probe slušnih aparata. Bolji sluh nije luksuz, već normalnost i nužnost koja bi trebala biti dostupna svima – zato smo obezbijedili Neuroth finansiranje – plaćanje do 48 mjesečnih rata bez kamate“, ističe Anita Arnautović, direktorica Neurotha Bosna i Hercegovina.

Centar za sluh Neuroth, Zmaja od Bosne 34, Sarajevo

Provjere sluha obavljaju profesionalni akustičari u posebno dizajniranim zvučno izoliranim kabinama uz korištenje audiometara najnovije generacije. Nakon testiranja, Neuroth slušni aparati se individualno prilagođavaju uhu korisnika i daju na besplatno probno razdoblje do 14 dana. Dvije godine garancije, redovno održavanje i servis su obezbijeđeni.

Dobar sluh ne bi trebao biti pitanje cijene, zato Neuroth nudi modele slušnih aparata u različitim cjenovnim kategorijama – za svaki džep, uz fleksibilne uslove kupovine do 48 rata bez kamate, sa ili bez doplate uz FZO/ZZO nalog.

Svi oni koji žele provjeriti svoj sluh mogu zakazati besplatan test sluha na telefone 033 449 634 i 061 072 552 ili online na www.neuroth.com. Radno vrijeme centra je svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

S više od 115 godina iskustva, Neuroth je vodeći austrijski pružalac usluga na polju sluha i slušnih aparata. Neuroth Group zapošljava oko 1.200 zaposlenika i ima preko 260 slušnih centara širom Evrope. Prodaja u finansijskoj 2021/2022 godini iznosila je 144 miliona eura. Sjedište kompanije nalazi se u Gracu, a njome upravlja četvrta generacija obitelji – gospodin ing. Lukas Schinko. Uz slušne aparate i rješenja za zaštitu sluha, poslovne oblasti Neuroth grupe uključuju i pedijatrijsku akustiku, medicinsku tehnologiju i optiku.