U srcu svake kompanije pronaći ćete sjajne zvijezde – zaposlenike koji, ne samo da strastveno i odgovorno obavljaju svoj posao, već i žive temeljne vrijednosti svoje organizacije. Takvi pojedinci ključni su stub organizacijske kulture koji mogu da transformiraju radno okruženje iz običnog u izvanredno.

Prepoznavanjem takvih zaposlenika i izdvajanjem kroz Employee Ambassador program – koji nije tek obična inicijativa, oni postaju nosioci poslovne strategije i njeni glasnogovornici koji šire pozitivnu energiju i misiju kompanije izvan radnog okruženja.

Zaposlenici – ambasadori su poput mostova koji povezuju kompaniju s vanjskim svijetom. Njihova predanost, strast i autentičnost čine ih idealnim predstavnicima koji promoviraju proizvode i usluge kompanije, njen duh i vrijednosti.

Poznato je da su bh. zaposlenici među najtraženijima, kako u regionu, tako i šire, stoga i ne čudi što svaka kompanija ima mnoštvo ovakvih pojedinaca koji se ističu svojim jedinstvenim pristupom poslu i vrijednostima koje žive izvan radnog prostora.

Našu pažnju privukao je Mladen Šekerović, koji je u svojoj kompaniji Payten d.o.o. među odabranim Employee Ambasadorima. Predstavlja njihove temeljne vrijednosti, a jedna ga posebno karakterizira, to je poštovanje.

I ne samo da je predan poslu, Mladen je i predvodnik timskog duha. Sposoban je motivirati kolege svojom predanošću, odgovornošću i neizmjernom strašću za životom.

Ali, njegova strast se ne zaustavlja na radnom mjestu. Ovaj neustrašivi avanturista voli planinarenje i živi za osvajanje vrhova viših od 2000 metara nadmorske visine. Njegova strast za zdravim načinom života i ljubav prema prirodi čine ga sjajnim primjerom za kolege i najboljim ambasadorom kompanije Payten.

Upoznali smo ga kroz njegove avanture na vrhove, a njegova priča treba da posluži kao podsjetnik na važnost postavljanja visokih ciljeva, dosljednost i upornost. On je živa inspiracija da se usudimo sanjati velike snove i da se nikada ne odričemo ciljeva, bez obzira koliko izazovni bili.

Mladen Šekerović

Ko je Mladen profesionalno?

Rođen sam 1983 godine u Sarajevu gdje i sada živim. Završio sam Srednju elektrotehničku školu, smjer elektroničar elektrotehnike.

U svojoj dosadašnjoj karijeri od 15 godina radnog iskustva, 11 godina sam u IT sektoru. U Payten d.o.o radim od 2020. godine, na poziciji tehničara za POS terminale. Ono što mogu reći ukratko je da svoj posao obavljam savjesno i uvijek nastojim sve zadatke obaviti na vrijeme.

U čemu pronalaziš motivaciju?

Motivacija mi je timski rad i dobra suradnja s kolegama, jer sami možemo mnogo, ali u timu mnogo više, tj. s timom ostvarujemo željene rezultate.

Motivira me također, da svojim dobrim i revnosnim obavljanjem posla doprinosim i dobrom imidžu kompanije, njenom ugledu i povjerenju naših klijenata.

Kod kolega s kojima radim najviše cijenim povjerenje i odanost, jer sam i sam takav, i vodim se logikom da smo u kompaniji svi kao jedna velika porodica, da nam je to kao drugi dom, te se shodno tome trebamo i ponašati. Samo s takvim ponašanjem i odnosom možemo biti još uspješniji i bolji.

Posao je tvoja velika ljubav i pokretač?

Najbolje što čovjek može doživjeti je da radi posao koji voli, jer se tada sve poteškoće lakše prevazilaze, a ja sam to ostvario.

Zadovoljstvo mi je da imam priliku raditi u kompaniji Payten, jer je to kolektiv koji ima budućnost, koji mi pruža sigurnost, mnogo mogućnosti za napredovanje i učenje novih stvari, a to me inspirira i motivira.

Otkrij nam daljnje planove u karijeri i ambicije za rast?

U budućnosti se vidim na nekoj novoj poziciji, gdje svojim bogatim iskustvom i radom u timu mogu da doprinesem boljem i uspješnijem predstavljanju kompanije.

Šta te sve pokreće u slobodno vrijeme?

Kako ste gore i naveli, omiljeni hobi mi je planinarenje i vožnja bicikla. Posvećen sam zdravom načinu života i to je ono što me pokreće. Volim sport, filmove, a posebno uživam u slušanju dobre muzike. Ono što me posebno usrećuje je ljubav prema životinjama. Također sam sretan kada sam u mogućnosti da pomažem ljudima oko sebe.

Znamo da si osvojio mnoge vrhove i da su ti posebna strast oni preko 2000 mnv?

Istina je. Neki od omiljenih uspona su mi: Treskavica 2086 mnv, Prenj 2155 mnv, Velika Lelija 2032 mnv, Zelengora 2014 mnv, Vranica 2110 mnv, Vran 2074 mnv, Maglić 2386 mnv, Čvrsnica 2228 mnv… Velika mi je želja da motiviram i svoje kolege u Paytenu da mi se pridruže u osvajanju nekih od vrhova na kojima ćemo zajedno okačiti našu timsku zastavu.

Za kraj razgovora, otkrij nam citat koji voliš i koji te motivira kroz život?

Započnite svaki dan zahvalnošću za ovaj poklon ŽIVOTA, bez obzira na uslove u kojima ŽIVITE – Ruben Papian.