Sarajevo će 28. oktobra biti centar gaming svijeta, kada će u Dvorani Goran Čengić otvoriti svoja vrata za najveći gaming event u regionu – Sarajevo Loading Festival. Ovaj događaj će okupiti ljubitelje gaminga iz cijele regije, a atmosferu će dodatno zagrijati prisustvo nekih od najvećih imena regionalne gaming scene.

Na čelu ambasadorske ekipe nalaze se trojica vodećih gaming majstora: Namik Nuni Đulić, Marko KOFS i Viktor BloodMaster. No, oni nisu jedini influenseri koji će obilježiti ovu posebnu priliku.

Sarajevo Loading Festival s ponosom najavljuje da će njegovu čar dodatno upotpuniti i Barbi Afrika, Bogdan (Serbian) Lalović te Gallasandala. A to nije sve! Uživajte i u prisustvu fantastičnih Vanimy, Ćofi i Vicostein koji će se pridružiti ovom gaming spektaklu.

Također, ovogodišnji festival će obilježiti šesta sezona Business gaming lige. Fokus će biti na temi umjetne inteligencije i predstavljanju AI ambasadora, nove figure u digitalnom svijetu koja koristi AI tehnologiju za kreiranje sadržaja.

Za sve one koji žele osigurati svoje mjesto na ovom nezaboravnom događaju, karte su dostupne za kupovinu na kupikartu.ba. U ponudi su regularne i VIP karte, koje nude niz dodatnih pogodnosti.

Ukoliko ne stignete obezbijediti kartu online, ne brinite! Karte će biti dostupne i na samom ulazu dvorane na dan festivala.

Za sve fanove ambasadora Loading festivala i popularnih igara, stižu sjajne vijesti! Uskoro kreće pretprodaja ekskluzivnog merchandisea na web shopu loadingfest.ba. Obezbijedite sebi originalni merch svojih omiljenih ambasadora i najdražih igrica!

Organizatori Loading festivala i ove godine surađuju sa Pomozi.ba, te 10% od prodanih karata ide u fond za liječenje. Pored toga, svi članovi “Porodice Tri Plus” ostvaruju popust od 20% pri kupovini karata.

Za više informacija, posjetite web stranicu loadingfest.ba ili Facebook i Instagram profile Loading festivala. Za dodatna pitanja, obratite se na info@loadingfest.ba.