Edisa JordamovićLisica veliki je zaljubljenik u uređenje enterijera, a kreativnost je ispoljavala još u djetinjstvu. Kako nije imala mogućnosti upisati studije dizajna enterijera, završila je Ekonomski fakultet, ali dekor joj je zauvijek ostao prva ljubav. Trenutno je i zaposlena u radnji za dekor i taj je posao prilično ispunjava.

Dugo vremena razmišljala je o sprovođenju vlastitih ideja u djelo. Oduvijek ju je privlačila izrada unikatnih ručnih radova. Voli da dekoriše, mijenja boje i preuređuje stan. Kada bi kupila crnu vazu, nakon nekog vremena, farbala ju je u zlatnu.

Napunivši četrdeset godina, poželjela je napraviti prekretnicu i počela je investirati u ono što uistinu voli da radi. Novac koji je jedno vrijeme štedjela uložila je u prvi start paket za izradu predmeta od epoxy smole. Naravno, u početku je mnogo čitala o smoli, o tome kako se koristi, šta je sve potrebno za izradu jednog unikatnog komada, te o tehnikama i načinu izrade. Podrška supruga, također, nije izostala.

U martu prošle godine otvorila je nalog na Instagramu i objavila prve ručno pravljene podmetače od epoxy smole, te sa puno entuzijazma čekala reakcije. Profil sada ima već nekoliko hiljada pratitelja, među kojima je dosta onih koji podržavaju njen rad, naručujući unikatne i samo za njih rađene komade od epoxy smole.