Red Bull RapLika je regionalno poznato takmičenje koje godinama oduševljava publiku, a kroz koje su se proslavili i izgradili imena u muzičkom svijetu, brojni mladi amateri.

Rječiti battleovi, teški punchevi i nevjerovatna rima ono su što čini ovo takmičenje posebnim. Red Bull RapLika nudi priliku MC-ijevima da pokažu svoj skill, stil i rime. Riječ je o verbalnom dvoboju jedan-na-jedan u kojem MC-ijevi nastoje “poraziti” jedan drugoga improviziranim rimama koje su smislili na licu mjesta, a o čijim sudbinama odlučuju sudije – poznata lica regionalne hip-hop scene. Svaki od takmičara ima zadatak da zada šta bolju rapliku na protivnikove riječi, da ga pobijedi u dvoboju i osvoji titulu šampiona.

Ove godine verbalni okršaj na pozornici će se održati u sarajevskom Kinu Bosna, u petak, 25.11. u 20 sati, a nakon takmičenja, party se nastavlja uz brojne nastupe i popularni Brown Sugar RNB After Party.

Prijave za nove nade rapa su otvorene, a jedan od sudija takmičenja, Frenkie, poručuje: “Ovo je odlična prilika za mlade MC-jeve starije od 18 godina koji žele da se okušaju na velikoj pozornici. Zato, počnite brusiti rime i spremati se za spektakl. Vidimo se!”.

Pravo učešća na takmičenju imaju MC-ijevi, državljani Bosne i Hercegovine, stariji od 18 godina. Prijave  trebaju slati na redbullraplika@gmail.com, u formi kratkog video klipa u trajanju do 60 sekundi, uz osnovne kontakt informacije. Prijava može sadržavati i već objavljene radove na YouTube ili Instagramu.

Za one koji do sada nisu bili na nekom od Red Bull RapLika izdanja, atmosferu će najbolje dočarati neki od sjajnih videa koje donosimo u nastavku.

Darko Richter Vs NYCA, bh. finale 2019. godine:

Krek Vs Tzre, regionalno finale, 2019. godine:

Samuraj Krek vs Arot, regionalno finale, 2018. godine:

Sokol Vs MC Nuha:

Samuraj Krek Vs Mleeksah: