Dijamantski jubilej – 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, bit će obilježen nizom aktivnosti u periodu od 26. do 29. oktobra 2023. godine.

U sklopu proslave ovog značajnog jubileja, 27. i 28. oktobra, u Domu mladih Centra Skenderija, bit će održan i prvi “Sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023”.

Plan aktivnosti je raznolik i inspirativan:

  • Svečana akademija povodom 60 godina Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu obilježit će dugogodišnji doprinos u oblasti sporta, tjelesnog odgoja i obrazovanja.
  • Međunarodni simpozij “Nove Tehnologije u Sportu” okupit će stručnjake iz oblasti sporta, turizma i zdravlja kako bi ponudili najnovije informacije koje oblikuju budućnost pomenutih oblasti, kreirajući zajedničke vrijednosti sporta, zdravlja i turizma.
  • Stručne panel diskusije iz oblasti sporta, zdravlja i turizma pružit će dubok uvid u aktuelne teme i trendove, a gosti panelisti podijelit će jedinstvena lična iskustva.
  • Promocija 100 godina košarke i prezentacija knjige “Košarka u BiH od nastanka do 1950.” predstavit će bogatu baštinu sporta, timskih sportova, pogotovo košarke u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju prvi “Sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma” očekuje se veći broj izlagača iz ove oblasti koji će predstaviti svoje najnovije proizvode i usluge. Za posjetioce sajma, u saradnji s najvećim fitness centrima u BiH, organizatori su pripremili i grupne treninge, a sve u svrhu inspiracije za aktivniji životni stil.

Pridružite se aktivnostima proslave 60 godina postojanja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i istražite nove horizonte sporta, zdravlja i turizma!