U okviru prestižne manifestacije “Business Women Awards 2023” održane u Beogradu, okupljena je elita iz oblasti medicine, estetike, turizma, umjetnosti, mode, nauke, obrazovanja, IT tehnologije, književnosti, kulture, medija, life coachinga, biznisa, ženskog poduzetništva, humanitarnog rada, arhitekture, urbanizma, poljoprivrede, slikarstva, sporta, novinarstva – kako bi se dodijelile nagrade najutjecajnijim ženama u regiji.

Mlada preduzetnica iz Bosne i Hercegovine, vlasnica studija Secret Senses – Dizija Njemčević se istaknula osvajanjem nagrade za najuspješniji biznis i damu na polju zdravlja i estetike. “Prvenstveno mi je mnogo drago što sam dio manifestacije kojoj su prisustvovale ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života, kao i veliki broj preduzetnica, a moja strast prema zdravlju i estetici je krunisana ovom regionalnom nagradom”, kaže Dizija.

Njeno postignuće i nagrada na ovom polju su više nego poslovni uspjeh, to je doprinos bh. zajednici i društvu u cjelini. Dizijin profesionalni put je priča o posvećenosti i stručnosti koja privlači mnoge na putu ka holističkom pristupu vlastitom zdravlju. “Struka mi seže i u sferu wellnesa, gdje se kombinuju znanje, empatija i inovacija, i prepliću u jedinstvenu cjelinu. Mislim da nam je potrebno više ovakvih stimulansa i događaja koji daju na važnosti ženskom doprinosu u ekonomskom i socijalnom razvoju”, objašnjava Dizija. Ona vjeruje da nagrade nisu samo retrospektiva prošlih uspjeha, već snažan poticaj za buduće podvige.

Negdje sam pročitala da su ljudi poput biljaka – kada ih hranimo priznanjima i nagradama, rastu i cvjetaju jer je to voda koja čini da trud i talenat procvjetaju u izuzetnost”, ističe Dizija. Kao dobitnica nagrade i simbol ženske predanosti, uspjeha i inspiracije, Dizijina priča nas podsjeća da je vizija, strast i predanost ključ za osvajanje vrhova u bilo kojoj industriji. BiH ima razlog za ponos, jer ima ambiciozne i talentovane pojedince poput Dizije Njemčević, koji ne samo da mijenjaju lice njene industrije, već doprinose i širem društvenom razvoju.