Pod motom ‘’Povezivanje u pokretu’’ vodeća međunarodna konferencija za odnose s javnošću i strateško komuniciranje održat će se od 02.-05. novembra u hotelu Holiday u Sarajevu.

Program ovogodišnje konferencije obilježit će 12 predavanja i 6 panela.

Konferenciju će uvodnim predavanjem otvoriti predsjednik Svjetskog udruženja za odnose s javnošću (Public relations Association, PRCA) Francis Ingham, a svoj dolazak potvrdili su i Ömer Şengüler, jedan od vodećih stručnjaka za brendiranje čiji primjeri iz prakse Turkish Airlinesa i Godive govore sami za sebe, te Michael Sgiarovello, direktor komunikacija za jugoistočnu Europu za Henkel CEE, kao i David Wilde, jedan od deset vodećih konzultanata za komunikacijske strategije javne uprave.

‘’Koncept ovogodišnje konferencije podijeljen je u dva tematska sklopa: prvi je vezan za teme komunikacijske industrije u Bosni i Hercegovini i regiji, a u drugom će sudionici imati priliku čuti primjere međunarodnih stručnjaka’’, istakao je Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora.

Kroz dvosmjernu komunikaciju, panel pod nazivom ‘’Transformacija komunikacije’’ moderirat će Aida Salkić, direktorica BEYOND Consulting, Bosna i Hercegovina.

Panel pod nazivom ‘’Digitalni izazovi u komunikaciji’’ moderirat će Semir Musić, suosnivač Lilium Digital.

Panel ‘’Interna komunikacija u doba promjena’’ moderirat će Nađa Lutvikadić Fočo, voditeljica komunikacija za  BH Telecom.

Robert Čoban, direktor ColorPress Grupe bit će moderator panela pod nazivom ‘’Televizija u digitalnom dobu’’.

Posebno će biti zanimljivo pratiti panel ‘’Što agencije očekuju od klijenata’’, kojeg će moderirati Siniša Vukelić, glavni i odgovorni urednik Capital.ba, kao i panel ‘’Što klijenti očekuju od agencija’’ kojeg će moderirati Minela Vilić, direktorica MiVi Communications, a ujedno i članica organizacijskog odbora.

U sklopu PRO PR konferencije održat će se i dodjela PRO PR Globe Awards, jedinstveni program nagrađivanja za pojedince koji daju značajan doprinos razvoju odnosa s javnošću, priznat od četiri svjetske komunikacijske asocijacije: PRCA (Public Relations and Communications Association), IPRA (International Public Relations Association), ICCO (International Communications Consultancy Organisation), CIPR (Chartered Institute of Public Relations), koje i same nominiraju dobitnike. Za razliku od drugih sličnih programa nagrađivanja, u ovom nije potrebno uplaćivati financijsku naknadu za sudjelovanje, a nagrade se dodjeljuju u skladu sa statutom. Prigodne statue koje se dodjeljuju uz priznanja ove godine izrađuju studenti Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.