Turistička zajednica Općine Dubrovačko primorje, uz nastup KUD-a „Lijerica“ i mušku klapu „Staglin“, po prvi put, predstavila se večeras u Hotelu Europa u Sarajevu.

Prezentacija je održana u prisustvu predstavnika agencija, medijskih kuća i novinara, kao i ostalih zainteresiranih gostiju, koji su imali priliku slušati o povijesnom i kulturnom nasljeđu Dubrovačkog primorja, aktivnom turizmu kao jedinstvenom iskustvu, manifestacijama koje su prilagođene turistima iz različitih krajeva svijeta, gastronomiji ovoga kraja, kao i ponudi smještaja.

Dubrovačko primorje pitomi je kraj maslinika i vinograda, razigrane obale i bujne vegetacije, živopisne narodne nošnje i temperamentnog plesa „linđa“, udaljeno je 30 km od Dubrovnika i idealno je mjesto za ljetovanje i aktivni turizam. Ljetovanje u Dubrovačkom primorju nudi posebno iskustvo uz pjeskovite, prostrane i uređene plaže pristupačne i osobama s invaliditetom. Aktivni turizam omogućuje dodatnu razonodu na navedenom području, tu je duga i prostrana šetnica koja u jednom trenutku vodi u mala ribarska i maslinarska sela. Šetnica je idealna za šetnje uz more, trčanje, vožnju biciklom, a u potpunosti je ravna i pogodna za djecu.

Za avanturiste i ljubitelje bicikliranja izrađena je Tematska Biciklistička staza „Stećci Dubrovačkog primorja“ koja se proteže u dužini od 50 km kroz cijelo Dubrovačko primorje, a na kojoj su označene točke s kulturno povijesnim spomenicima koji se nalaze na tom području. Također, turistička ponuda obogaćena je velikim brojem privatnog smještaja, kampovima, hotelima kao i marinom.

Osim toga, Dubrovačko primorje okružuje vrlo atraktivna okolica; Elafitski otoci (Koločep, Šipan, Lopud), Ston, Pelješac i Korčula, a zbog iznimne sigurnosti, dobre opremljenosti i čistoće, kao i velikog broja plaža, mjesto je u potpunosti prilagođeno obiteljima s djecom.