U okviru 12. međunarodnog „Škoda Challenge“ takmičenja, održanog u Pragu od 15. do 18. juna 2023. godine, kompanija Porsche BH je, sa predstavnicima trgovaca brenda Škoda, postigla do sada nezapamćen uspjeh.

U natjecanju je učestvovalo 190 učesnika iz 28 zemalja koji su imali priliku pokazati svoja znanja i praktične vještine rada u svim kategorijama prodaje i postprodaje brenda Škoda – od dijagnostike i mehanike do prodaje i rukovođenja timovima.

Ekipa iz Bosne i Hercegovine ostvarila je impresivan uspjeh odnoseći kući čak dvije nagrade!

Mehmed Tutundžić (Servis Porsche Sarajevo) osvojio je 3. mjesto u kategoriji „Dijagnostički tehničar“, dok je Igor Sejdinović osvojio 3. mjesto u kategoriji „Rukovodilac servisa“ (Uno d.o.o., Tešanj).

Ostvareni rezultat je za Porsche BH historijskog karaktera, jer je tim iz Bosne i Hercegovine po prvi put u jakoj konkurenciji trijumfirao nad ostalim zemljama učesnicama.

Navedeni događaj je bio jedinstvena prilika za razmjenu iskustava, razgovor o najnovijim tehnološkim dostignućima i novostima iz kompanije Škoda, koja je nedavno implementirala promjenu svog vizuelnog identiteta.

Učešće na „Škoda Challenge 2023“ takmičenju bila je izuzetna prilika da pokažem svoje vještine i znanje. Takmičenje je bilo izuzetno zahtjevno, ali sam bio motivisan da dam sve od sebe i pokažem svoje sposobnosti. Nikada nisam očekivao da ću osvojiti tako visoko mjesto te mi je to iskustvo donijelo ogromnu radost i zadovoljstvo. Postignuti uspjeh za mene predstavlja potvrdu mog napretka i truda koji sam uložio u svoju karijeru. Također, osvajanje trećeg mjesta je motivacija da nastavim sa još većom posvećenošću i intenzitetom u daljnjem usavršavanju“, izjavio je Mehmed Tutundžić, dijagnostički tehničar u servisu Porsche Sarajevo.

Izuzetna je čast biti dijelom tima koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju ‘Škoda Challenge 2023’. Takmičenje je bilo izuzetno zahtjevno, ali nam je pružilo priliku da se takmičimo sa konkurentima iz cijelog svijeta i pokažemo da smo sposobni da pariramo i puno većim tržištima. S obzirom na to da sam prvi put učestvovao na ovom takmičenju nisam očekivao ovakav plasman, osvajanje trećeg mjesta na svjetskom takmičenju predstavlja vrhunac mog dosadašnjeg rada. S ponosom ću ovaj uspjeh iskoristiti kao motivaciju za daljnji rast i postizanje novih uspjeha. Ovo postignuće će za mene biti podsjetnik da se predan rad i upornost uvijek isplate“, izjavio je Igor Sejdinović, rukovodilac servisa Uno d.o.o. Tešanj.

Osvojeni rezultati na „Škoda Challenge“ prvenstvu su samo početak novog poglavlja u uspješnoj priči kompanije Porsche BH, koja će i u budućnosti podržavati slične programe za svoje trgovce i uposlenike, te i na taj način doprinijeti unapređenju automobilske industrije u Bosni i Hercegovini.