GSe se vraća! Nakon najave da će Opel oživjeti GSe kao novi podbrand za dinamične, elektrificirane modele, brand s munjom danas je objavio dodatne informacije i slike prvih modela GSe – nove Opel Astre GSe i nove Opel Astre Sports Tourer GSe.

Ovi vrhunski plug-in hibridi, raspoloživi u izvedbama Astra Sports Tourer karavan i Astra s 5 vrata, nude optimalnu ravnotežu između udobnosti vožnje i upravljanja usmjerenog na performanse sa snažnim naglaskom na odgovornost prema okolišu.

Nova Astra GSe i nova Astra Sports Tourer GSe idealni su predstavnici našeg dinamičnog novog podbranda u potpunom skladu s našom strategijom da do 2028. postanemo potpuno električni brand“, rekao je glavni izvršni direktor Opela, Florian Huettl.

Zahvaljujući impresivnoj izlaznoj snazi od 165 kW/225 KS i maksimalnom okretnom momentu od 360 Nm (kombinovana potrošnja goriva prema WLTP-u: 1,2 – 1,1 l/100 km, emisije CO2 26 – 25 g/km; preliminarne vrijednosti) performanse nove Astre GSe i Astre Sports Tourer GSe u pogledu kretanja iz mirovanja, ubrzanja i najveće brzine među najboljima su u njihovim klasama vozila.

Osim toga, pridošlice će uspostaviti potpuno nova mjerila za angažman vozača. U usporedbi sa srodnim vozilima iz obitelji Astra, modeli GSe još su agilniji i precizniji; upravljač, ovjes i kočnice trenutačno i predvidljivo reagiraju na svaku vozačevu naredbu.

Njemački proizvođač automobila osigurao je vrhunska vozna svojstva usmjerena na performanse opremanjem novih modela Opel Astre GSe posebnom šasijom koja je namjenski spuštena za 10 milimetara. U usporedbi s najbližim konkurentima, novi modeli omogućuju vrhunsku stabilnost tijekom skretanja, kočenja i – kao i svako Opelovo vozilo – tijekom vožnje velikom brzinom po autocesti.

Sportski kalibriran sustav upravljanja specifičan je za modele GSe, dok su jedinstvene opruge i uljni amortizeri prednjeg i stražnjeg ovjesa posebno prilagođeni za dinamičnu vožnju i savršenu udobnost. Amortizeri su opremljeni tehnologijom selektivnog prigušivanja frekvencija (KONI FSD) koja omogućuje različitu amortizaciju na visokim frekvencijama (kontrola ovjesa) u odnosu na niske frekvencije (kontrola karoserije). Modeli GSe također imaju vlastite postavke sustava ESP s višim pragom aktivacije koji bolje odgovara dinamičnom načinu vožnje.

Svrhovitost: odvažan i besprijekoran dizajn Astre sa stilskim naglascima modela GSe

Novu generaciju Opel Astre prožimaju odvažne i besprijekorne dizajnerske značajke branda; prepoznatljivi stilski naglasci modela GSe osiguravaju još svrhovitiji izgled. Gledano izvana, dizajn 18-inčnih aluminijskih naplataka – nadahnut poznatim, potpuno električnim konceptnim vozilom Manta GSe – izraženi prednji branik i maska, te amblem GSe na vratima prtljažnika savršeno ističu dinamične značajke svojstvene za modele s oznakom GSe. Sportske značajke unutrašnjosti vozila naglašene su prednjim sportskim sjedalima s Alcantara presvlakama koja nisu jedinstvena za GSe, već dodatno poboljšavaju Opelov dugogodišnji ugled iz područja vrhunskih ergonomskih sjedala  – posebno u kompaktnoj klasi Astre – zahvaljujući AGR-ovom certifikatu.

Oznaka „GSe“ nekoć je značila „Grand Sport Einspritzung“ (Grand Sport Injection), primjerice na modelima Opel Commodore GS/E i Opel Monza GSE. GSe je sada Opelov vrhunski sportski podbrand, a kratica ima novo značenje: „Grand Sport electric“. Kombinovanjem vrijednosti koje osiguravaju zabavnu vožnju s mogućnostima lokalne mobilnosti bez emisija, Opelovi modeli GSe redefiniraju Zeitgeist performanse.