HMD Global, dom Nokia telefona, najavljuje potpuno novi telefon koji možete sami popraviti, Nokia G42 s 5G u ljubičastoj boji.

Ako vam je ikada ispao telefon, znate kako je živjeti s napuklim ekranom. Nokia G42 s 5G napravljena je s mogućnošću popravke QuickFix tako da možete sami zamijeniti napuknute zaslone, savijene priključke za punjenje i stare baterije. U suradnji s kompanijom iFixit, Nokia G42 s 5G može se popraviti pomoću praktičnih vodiča za popravak korak po korak i pristupačnih zamjenskih dijelova.

Dolazi u boji godine – 2023 Colour of the Year – Digital Lavender – Digitalna lavanda, proglašena od strane globalnih stručnjaka za trendove WSGN. Nokia G42 s 5G naš je prvi popravljivi pametni telefon s 5G mrežom, tako da možete snimati, dijeliti, kupovati, streamati, sve u svom stilu i tempu. Osim toga, izrađen je od 65% recikliranog stražnjeg poklopca i upakovan u mješovitu ambalažu s FSC® certifikatom.

Sa sigurnošću  možemo reći da će So Purple ove godine doživjeti svoj veliki trenutak. Ne samo da Nokia G42 s 5G izgleda sjajno, već predstavlja i nastavak našeg puta mogućnosti popravki koji je sada temeljni dio načina na koji dizajniramo pametne telefone”, poručuje Lars Silberbauer, direktor marketinga HMD Global, doma Nokia telefona,

Oduševljen sam činjenicom da naše partnerstvo s HMD Global preusmjerava plimu u korist samopopravljanja. Ne radi se samo o lakoj nabavci dijelova; radi se o širenju etike „uradi sam“ među potrošačima i signaliziranju da je doba samouslužnih popravki zaista pred nama”, izjavio je Kyle Wiens, CEO, iFixit.

Tako brzo

Dobijte odgovore. Podijelite fotografije. Pretražujte, kupujte, radite i igrajte se – šta god za vas značilo biti online, 5G povezanost koju pokreće Qualcomm®Snapdragon™ 480+ 5G mobilna platforma, brzo vas vodi gdje želite. Uz to, s puno memorije, prostora za pohranu i pametnom pozadinskom optimizacijom, možete bez problema prelaziti s jedne aplikacije na drugu.

Tako jasno

Kamera od 50 MP radi s nekim od naših najpametnijih AI alata za snimanje jasnih fotografija, čak i u otežanim uvjetima. Portretni način rada vašu tačku fokusa drži u središte pozornosti, dok noćni režim pomaže pri kvalitetnim snimkama nakon mraka, a sve se to može vidjeti na HD+ zaslonu od 6,56 inča. Uz OZO 3D audio snimanje, vaši videozapisi zvuče jednako dobro kao što izgledaju.

Toliko baterije

S nevjerojatnim trodnevnim trajanjem baterije, vaša baterija Nokia G42 s 5G zadržat će 80% svog izvornog kapaciteta nakon 800 ciklusa punjenja – to je otprilike četiri godine punjenja.

Tako izdržljiv i siguran

Kao i svi naši Nokia telefoni, Nokia G42 s 5G napravljen je da traje i rigorozno je testiran na izdržljivost na svakodnevne udarce. Također ostaje ažuran, s 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja i 2 godine OS nadogradnji.

Uz Android™ 13 imate veću kontrolu nad informacijama, kojim aplikacijama imate pristup, a kojim ne, uključujući određene fotografije, videozapise i historiju međuspremnika. Pritom, do 3 godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja, nećete brinuti o “zastarjeloj zaštiti”.

Nokia G42 s 5G telefon u ljubičastoj boji bit će dostupan u BiH, u verziji 6/128Gb od 8. mjeseca, po cijeni 499 BAM.