Jedinstveni projekat e-GO Car Sharing u BiH prezentiran je danas predstavnicima i predstavnicama medija, a od 26. juna će biti predstavljen i dostupan svim građanima i građankama Sarajeva. e-GO Car Sharing je inovativno i održivo rješenje za gradski prijevoz koji je preopterećen brojem automobila, što uzrokuje problem parkinga, a ujedno je i ekološki prihvatljivo, budući da su sva vozila električna. Pojam Car Sharing je oblik kratkoročnog najma automobila u urbanim sredinama koji podrazumijeva korištenje vozila uz potpunu samostalnost i komociju upravljanja.

„Oduševljeni smo što nakon višemjesečnih priprema građanima i medijima predstavljamo naš revolucionarni projekat. e-GO Car Sharing predstavlja inovaciju na domaćem tržištu u transportnoj industriji, pružajući održivo i pogodno rješenje koje je u skladu sa našom vizijom za zeleniju i pametniju budućnost. Korištenjem električnih vozila cilj nam je da smanjimo emisiju ugljika, ublažimo saobraćajne gužve i poboljšamo kvalitet zraka u našim gradovima, te tako kreiramo jedan novi urbani stil življenja“, istakla je Aldina Hadžić, direktorica e-GO d.o.o. te pozvala sve zainteresovane na Dan za građane 26. juna da isprobaju ovu uslugu.

Tokom Media Toura predstavnici i predstavnice medija su obavili registraciju kroz e-GO aplikaciju, te su imali i priliku provozati vozila i uvjeriti se u jednostavnost korištenja ove usluge. Građani i građanke, kao i turisti imat će u početnog fazi projekta na raspolaganju dvadesetak lokacija kroz kontinuitet postavljanja i širenja u naselja od Aerodroma do Baščaršije gdje će moći preuzeti, ali i parkirati vozilo te bez opterećenja nastaviti šetnju po gradu i obavljanje svojih privatnih i poslovnih obaveza.

e-GO nudi brojne prednosti pojedincima, kompanijama, institucijama i pruža pristupačnu alternativu posjedovanju automobila. Sa našom mobilnom aplikacijom prilagođenom korisnicima, moguće je lako locirati, rezervisati i otključati odabrano vozilo. Izborom e-GO-a, građanke i građani doprinose čišćem okruženju i igraju aktivnu ulogu u izgradnji održivije budućnosti“, poručila je Hadžić.

Za više informacija posjetite: www.e-go.ba ili zvanične profile na društvenim mrežama Facebook, Instagram.