Women & Wine naziv je majskog SHIFT eventa koji je organizirao Porsche u saradnji sa cijenjenim partnerom In Vino Sarajevo, zahvaljujući kojem su uspješne bh. dame iz raznih poslovnih sfera, uz finu vinsku degustaciju, provele prekrasnu večer. SHIFT zajednicu čine dame koje, ne samo da svojim postignućima inspirišu, već i utjelovljuju vrijednosti Porschea. Zvanice su uživale u pomno odabranim vinima i vinskim pričama koje njeguju kulturu i odmjerenost stila žena koje pokreću u svijetu promjene na bolje.

Na početku večeri degustirale su pjenušavo italijansko vino regije Veneto, a tokom večeri lokalna vina iz trebinjske vinarije Anđelić: Žirado i Tribun, desertno vino Medun, odležano bijelo vino Kavalkada iz Vinarije Tolj, rosé Helena koje čuva uspomenu na Dominu Helenu. Svojom punoćom okusa i raskošnim aromama, vina su ovoj večeri dala posebnu čar, a dame su uživale u razgovoru i stvaranju novih prijateljstava.

Zvijezda među vinima bio je Lanson, najstarija kuća šampanjca, službeni dobavljač britanske kraljevske porodice, te šampanjac koji je službeno piće Wimbledona, najstarijeg i najuglednijeg teniskog turnira u svijetu, a tenis je jedan od rijetkih sportova koji Porsche, osim golfa, zvanično podržava, i to u tolikoj mjeri da imaju i Porsche Tennis Grand Prix turnir – jedinstveni turnir na kojem pobjednik dobija Porsche automobil.

Alisa Arnautović Salković, Melisa Čengić, Emina Kaljanac, Minela Gelić i Nikolina Vujić

Odnedavno se u medijima uz Porsche pojavljuje ime Emma Raducanu, 19-godišnja Britanka, koja je na US Open-u, koji se održao tokom ljeta 2021. godine, postala prva kvalifikantica ikada koja je osvojila Grand Slam i tako ušla u historiju tenisa. Grand Slam u tenisu predstavlja osvajanje sva četiri najveća turnira u istoj kalendarskoj godini: Otvoreno prvenstvo Australije, Otvoreno prvenstvo Francuske, Wimbledon i Otvoreno prvenstvo SAD-a.

Emma u motosportu vidi sličnost sa tenisom: na terenu također uvijek morate biti koncentrisani, instinktivno reagovati na nove situacije i pronaći brza rješenja. Ali, razlike u moto sportovima su daleko minimalnije nego u tenisu, jer tu govorimo o milisekundama i sekundama. Emmin omiljeni model je 911, jer su njena dva bivša trenera vozila model 911, i još od tada priželjkuje ovaj model.

Ponosni smo na rast i utjecaj SHIFT zajednice u Bosni i Hercegovini, a dok iščekujemo novi tematski event, prenosimo vam mali dio Women & Wine druženja kroz fotografije.