Porsche dalje proširuje ponudu hibrida za novi Cayenne. Kao treći plug-in model u nedavno opsežno revidiranoj seriji luksuznih SUV-a, novi Cayenne S E-Hybrid impresionira svojom dobrom ravnotežom dinamike vožnje, udobnosti putovanja i efikasnosti.

Novi Cayenne S E-Hybrid je treća elektrificirana varijanta motora u okviru serije i pozicioniran je između Cayenne E-Hybrid i Cayenne Turbo E-Hybrid. S fokusom na dobru ravnotežu između svakodnevne upotrebljivosti i performansi, S E-Hybrid, dostupan u SUV i SUV Coupé stilovima karoserije, predstavlja savršen dodatak asortimanu pogona. Nedavno opsežno revidirana hibridna tehnologija novog Cayennea također omogućava ovoj varijanti modela da ima veliki električni domet i kratko vrijeme punjenja koristeći inteligentno upravljanje energijom.

U Cayenne S E-Hybrid, revidirani trolitarski V6 turbo motor sa 260 kW/353 KS radi u sinergiji sa električnim motorom od 130 kW (176 KS). Zajedno postižu sistemsku snagu od 382 kW (519 KS) i maksimalni obrtni moment sistema od 750 Nm. Potencijal visokih performansi ogleda se u performansama vožnje: Cayenne S E-Hybrid od nule do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 263 km/h.

Zračni ovjes sa tehnologijom s 2 komore i 2 ventila za maksimalan domet

Kao standard u Cayenne S E-Hybrid, prilagodljivi zračni ovjes doprinosi povećanju performansi dok istovremeno povećava udobnost vožnje. Njegova inovativna tehnologija s 2 komore i 2 ventila omogućava posebno širok raspon brzina opruge između izuzetno udobnog i sportskog, dinamičnog ponašanja. Istovremeno, novi S E-Hybrid modeli imaju koristi od optimizacije hibridnog sistema trenutne generacije Cayenne. Čisto električni domet do 90 kilometara (EAER City) nudi mogućnost pokrivanja većine svakodnevnih putovanja bez lokalnih emisija. Porsche postiže ovaj domet sa kapacitetom baterije od 25,9 kWh. Novi ugrađeni AC punjač u potpunosti puni Cayenne S E-Hybrid iz odgovarajućeg izvora napajanja sa snagom punjenja do 11 kW za manje od dva i po sata.

Cayenne S E-Hybrid se također vizualno uklapa u postojeću ponudu modela. Dolazi iz fabrike sa 20-inčnim Cayenne S felgama i opremljen je izduvnim sistemom sa dve duple ispušne cevi od brušenog nerđajućeg čelika. Kao SUV, Cayenne S E-Hybrid ima srebrni vanjski paket, a kao Coupé ima crni vanjski paket. Sigurnost i udobnost u mraku podržane su standardnim matriksnim LED glavnim svjetlima. Lista opcija uključuje nova, inovativna HD matriksn LED prednja svjetla.

Vozača, između ostalog, očekuju osmosmjerna sjedišta, Sport Chrono paket koji uključuje prekidač režima za odabir željenog programa vožnje, poklopce papučica od nehrđajućeg čelika i Diamar unutrašnji paket obojen u boju Silver Shade. Oni također imaju koristi od proširenog raspona funkcija aplikacije Moj Porsche, uključujući nove funkcije u Apple CarPlay®-u. Porsche je prvi proizvođač automobila koji je omogućio pojednostavljen pristup funkcijama vozila unutar CarPlay®-a. Udobnost u novom Cayenne S E-Hybrid može se dodatno povećati novim suvozačkim ekranom, uključujući video funkcije u automobilu, kao i novim sistemom kvalitete zraka za zaštitu od čestica i zagađivača. Novi modeli Cayenne S E-Hybrid-a se mogu naručiti sada. U Njemačkoj, Porsche nudi model po cijenama od 117.062 eura (Coupé od 121.227 eura) uključujući PDV i opremu specifičnu za zemlju. Isporuke će početi u novembru 2023.