Spektakularnim događajem na jedinstvenoj lokaciji Green Park Sarajevo, Porsche je u srijedu, 26. jula, predstavio svoje najnovije remek-djelo, potpuno preobraženi Porsche Cayenne.

Ovom nezaboravnom događaju prisustvovali su brojni gosti i prijatelji Porsche Centra Sarajevo iz svijeta sporta, mode, kulture, auto-moto industrije, kao i poznati influenseri.

Pod sloganom “Further Together”, osluškujući želje mnogobrojnih prijatelja i članova Porsche zajednice, s novim Cayenne modelom ostvarena je vizija beskompromisnog luksuza i inovacija. Nastao kao rezultat jednog od najopsežnijih fejsliftinga u historiji Porschea, Cayenne predstavlja sve ono što jedan luksuzni automobil istaknutih performansi treba da ima.

Svojim impresivnim izgledom i sofisticiranim unutrašnjim prostorom, novi Cayenne je oduševio sve koji su imali prilike biti dio ovog velikog događaja.

Filozofija “Further Together” nosi poruku zajedništva, odlučnosti i neprekidnog napretka, poručio je Armin Mulović, brend menadžer kompanije Porsche BH, tokom predstavljanja novog Cayenne modela.

Zahvaljujući vama, našim vjernim kupcima i ljubiteljima brenda, nastavljamo putovati prema budućnosti zajedno, hrabro istražujući nove horizonte automobilske industrije. Porsche Cayenne je oduvijek bio sinonim za spoj snage, performansi i izvanrednog dizajna, a ovaj novi model nadilazi sve granice. Sa svakim detaljem, pažljivo osmišljenim, novi Cayenne donosi jedinstvenu vožnju koja vas osvaja”, rekao je Mulović.

On je naveo da su očekivanja velika, uzimajući u obzir da ukupan broj prodaje Porsche vozila u Bosni i Hercegovini, otprilike 50 do 60%, otpada na Cayenne. “Ovo je u svom segmentu model koji prednjači. Već imamo na stanju oko dvadeset vozila i sedam narudžbi. Naravno, nakon ovog eventa očekujemo još veću potražnju, za narednu godinu”, izjavio je Mulović.

Ono što se moglo vidjeti tokom prezentacije jeste da Cayenne sa novim konceptom unutrašnjosti “Porsche Driver Experience”, i u kombinaciji sa prefinjenom udobnošću i dinamikom, nudi vrhunski doživljaj vožnje.

Mnoge je impresionirao i podatak da novi Cayenne, iako nudi prostor za pet osoba, i dalje predstavlja sportski automobil, te se tako savršeno uklapa u različite životne stilove, pružajući svakodnevno uzbuđenje kroz brojne mogućnosti prilagođavanja.

Ono što je glavni utisak velikog otkrivanja Porscheovog Cayenne modela jeste da su ovim automobilom još jednom pomjereni standardi u automobilskoj industriji, i to spajajući eleganciju, snagu i tehnologiju, onako kako to samo Porsche zna.

Na ovaj način, Porsche ne samo da je predstavio novi Cayenne, već je još jednom dokazao svoju predanost kvalitetu i dizajnu, ne ostavljajući nikog ravnodušnim.