Premijera hrvatskog dugometražnog igranog filma “Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću” očekuje se ove jeseni, a oduševljene reakcije popratile su njegov prvi službeni trailer. Film redatelja Danila Šerbedžije nastao je prema scenariju Ivana Turkovića-Krnjaka i prati Draženov život od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Europi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Ideja za film počela se razvijati prije sedam godina inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, obojice velikih fanova košarke i Dražena Petrovića, koji su dobili veliku podršku porodice Petrović, posebno Draženove majke Biserke Petrović kojoj se scenarij izuzetno svidio. Nakon iscrpne pripreme projekta, prva klapa pala je lani, a snimalo se na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

Za ulogu Dražena Petrovića odabran je mladi glumac Domagoj Nižić, a Dražena kao dječaka glumi Šibenčanin Tonko Stošić, učenik sedmog razreda. Odabir glumice koja će utjeloviti Draženovu majku svesrdno je pozdravila i sama gđa Biserka Petrović, a kao što je poznato riječ je o proslavljenoj glumici Zrinki Cvitešić. Bit će to njeno prvo pojavljivanje u hrvatskom filmu od 2012. godine.

Dragan Mićanović i Zrinka Cvitešić u filmu glume Draženove roditelje

Dragan Mićanović, srbijanski glumac s internacionalnom karijerom, odabran je za ulogu Draženovog oca, Jole Petrovića. Neizostavni lik u filmu je i Draženov stariji brat Aleksandar Petrović. Proslavljenog igrača i trenera Acu Tricu kao dječaka glumi također Šibenčanin Lovre Tanfara.

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka. Koproducenti su RTG Pictures iz SAD-a, Living Pictures iz Srbije i produkcijska kuća December iz Slovenije. Kamera je povjerena direktoru fotografije Anti Cvitanoviću.