Najprestižnija filmska smotra regije, 28. izdanje Sarajevo Film Festivala počinje u petak 12. avgusta, a prodaja ulaznica u BoxOffice-u počinje već danas. Stoga se Mastercard pobrinuo da  dodatno unaprijedi korisničko iskustvo kupovine ulaznica za željene projekcije, ali i da dodatno nagradi svoje korisnike tokom perioda pretprodaje ulaznica, kao i tokom sedam dana trajanja Festivala.

Do svoje ulaznice za filmsko ostvarenje možete doći jednostavnim prislanjanjem mobilnog telefona na POS uređaj korištenjem mobilnog novčanika* neke od banaka u BiH u okviru kojeg je digitalizovana Mastercard kartica i tako za minimalno plaćenu jednu ulaznicu mobilnim novčanikom dobiti jednu ulaznicu na poklon za istu projekciju.

Ukoliko kao Mastercard korisnik već imate na svojim mobilnim telefonima preuzetu i aktiviranu funkcionalnost mobilnog novčanika neke od banaka* u BiH (dostupno za android operative sisteme), dovoljno je da aktivirate NFC opciju, izvršite plaćanje u BoxOffice-u i čeka vas vaša ulaznica gratis. Međutim, ukoliko još uvijek nemate instaliran mobilni novčanik na svom telefonu, preporučujemo da se obratite svojoj banci za dodatne informacije i instrukcije.

Dodatno rasplamsavajući strast prema različitim filmskim žanrovima ove godine sve posjetioce očekuje i nezaboravno iskustvo u posebno osmišljenom „Living your passion“ Mastercard kutku na festivalskom trgu u okviru kojeg će svi posjetioci moći na trenutak postati protagonisti svog omiljenog filmskog žanra, odnosno specifične filmske scene, tako što će odabrati odgovarajuću filmsku digitalnu pozadinu i rekvizite shodno žanru. Za neprocjenjivu uspomenu na Sarajevo Film Festival i Mastercard trenutke, snimljeni gif video ili fotografiju posjetilac će dobiti na svoju e-mail adresu, a svoje nezaboravno iskustvo, vrijedno pamćenja moći će podijeliti i na društvenim mrežama.

Neprocjenjiva iskustva su postala sinonim za Mastercard, stoga korisnici kartica očekuju dodatnu vrijednost, što Mastercard kao uvijek želi i da ispuni. U osmoj godini partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom, Mastercard korisnici kartica moći će uživati u neprocjenjivim trenucima za vrijeme najznačajnijeg praznika filma u regionu, a kompanija želi svim ljubiteljima filma da uživaju u festivalskim danima koji dolaze, te poziva sve ljubitelje filmske umjetnosti da već danas osiguraju svoju ulaznicu i započnu nešto neprocjenjivo uz Mastercard kartice i iznenađenja i pogodnosti koja ih očekuju.

Za više informacija, posjetite Mastercard Bosna i Hercegovina web stranicu.

* Mobilni novčanici sljedećih banaka su u ponudi: Raiffeisen Bank, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, NLB Banka Sarajevo, NLB Banka Banja Luka i Nova Banka Banja Luka.