Inspirisan streetwearom i urbanim subkulturama, Jägermeister je prije pet godina pokrenuo projekt JM Streetshirts. Projekt je, od prve godine, namijenjen fanovima ovog brenda, kao i ljubiteljima ulične mode, dok se njegova posebnost i osebujnost ogleda u suradnji s istaknutim bosanskohercegovačkim umjetnicima i streetwear brendovima. Tako su, pronalazeći nadahnuće u uličnoj kulturi i minimalističkom dizajnu, brendovi Molimao i Revolt Clothing kreirali jedinstveni vizuelni identitet kroz nosive komade odjeće, dok je Frenkie, jedan od najpoznatijih bh. repera inspiraciju za svoj rad pronašao u ikoni svjetske hip hop scene, Notoriousu B.I.G.-u.

Umjetnik i slikar Rikardo Druškić je na inspirativan i maštovit način “uhvatio” duh Jägermeistera, a Enis Čišić, strip crtač je kroz svoj dizajn dao narativ unutar statične slike. Njegove ilustracije u korijenu imaju fantasy žanr i naučnu fantastiku.

O svojim iskustvima o radu na projektu JM Streetshirts, stavu, motivaciji, elementima koji su utjecali na njihovo stvaralaštvo, govorili su i potpisnici dizajna prethodnih kolekcija u dokumentarnom videu, koji je premijerno prikazan zvanicama u Sarajevu, a potom i svim ljubiteljima ulične mode na društvenim mrežama Jägermeister BiH.

JM Streetshirts dokumentarni video: https://fb.watch/cYimU8QVt-/

Street art kultura današnjice predstavlja nesputan, inovativan, maštovit i kreativan način izražavanja umjetnika. Kroz svoj vizualni izričaj, street artisti svijet prikazuju na drugačiji način, oslikavajući svakodnevni prostor i dajući mu novu dimenziju, čiju svježinu, inovativnost i maštovitost već godinama prepoznaje Jägermeister.