Osvježeni Volkswagen T-Roc stigao je u BiH i oduševljava svojim novim dizajnom svjetala od prednjeg do stražnjeg dijela vozila. Unutrašnjost  također nudi savremeniji stil i veći osjećaj kvalitete nego ikada prije.

Standardna oprema sada uključuje LED svjetla, digitalni kokpit, novi infotainment sistem i redizajnirani multifunkcionalni volan.

Što se pogona tiče, kupci mogu birati između tri benzinska i dva dizelska motora. Ponuda počinje s jednolitarskim TSI motorom sa 110 KS.

Snažniji četverocilindarski motori razvijaju 150, odnosno 190 KS, zavisno od toga radili se o 1.5 TSI ili 2.0 TSI motoru. Dizelski 2.0 TDI motori dolaze sa 115 i 150 KS, gdje snažniji dolazi i u kombinaciji s 4MOTION pogonom.

Kako biste se informisali o svim novim tehničkim detaljima i cijenama posjetite stranicu www.volkswagen.ba/novi-t-roc/t-roc  i konfigurište svoj željeni model.

„Kombinacija progresivnog izgleda, sportskih performansi i robusne svestranosti postala je izuzetan recept za uspjeh“, izjavio je Dino Bratović, Volkswagen PKW Brand manager te dodao: „Od samog početka i bez direktnog prethodnika, T-Roc je stekao ogromnu popularnost. Od svog lansiranja na tržište krajem 2017. godine, Volkswagen je već prodao više od milion primjeraka kompaktnog SUV-a, impresivno potvrđujući strategiju kompanije u segmentu SUV vozila.“