Nova domaća humoristična serija Princ iz Eleja kreatora Elme Tataragić, Dušana Vranića, Enesa Zlatara i Amre Bakšić Čamo, a u režiji Alena Šimića, početkom decembra počinje premijerno prikazivanje ekskluzivno na MY TV kanalu na Moja TV platformi. U glavnim ulogama pojavljuju se Alen Muratović, Nadine Mičić i Mediha Musliović.

U seriji snimljenoj u produkciji SCCA/pro.ba u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma Princ iz Eleja, Miki (Alen Muratović) sa suprugom Kate (Nadine Mičić) vraća se iz Amerike u BiH poslije mnogo godina. Nakon što kupi lokalnu televiziju koja pušta stare spotove, među kojima je i njegov jedini hit Golubovi mira, Miki pokuša da oživi nikad pokrenutu muzičku karijeru.

“S obzirom na to da nam je glavni lik u seriji muzičar, muzika ima značajnu ulogu u cijeloj priči. U svakoj epizodi se barem jednom pojavljuje pjesma, što ovu seriju čini na neki način i mjuziklom, što je izuzetno zanimljivo”, kaže Enes Zlatar.

U pitanju je dinamičan i uzbudljiv sitkom koji obećava gledaocima nepredvidive zaplete, komične sukobe i nevjerovatne avanture s dozom nostalgije, koje su za reditelja Alena Šimića bile uistinu uzbudljivo iskustvo.

“Serija donosi humor koji je malo drugačiji od onog na koji smo navikli, što je dodatno istaknuto vizualnim pristupom. Kroz ovo, mlađa generacija dobiva priliku da se bavi nečim što ima dugotrajniji i dublji narativ. Smatram da je ovo izuzetno pozitivan iskorak u svakom aspektu”, ističe Alen Šimić.

Scenaristički trio Elma Tataragić, Dušan Vranić i Enes Zlatar, ujedno je i kreatorski tim kojem se u toj ulozi pridružuje i Amra Bakšić Čamo.

Serija je proizašla iz želje da napravimo nešto novo, nešto što do tada nismo istraživali, ali istovremeno smo razmišljali o temama koje su nas ranije intrigirale. Fokusirali smo se na ljudsku potrebu za priznanjem, koja se ponekad savremeno interpretira kao želja za slavom. Postavlja se pitanje je li biti slavan isto što i biti priznat, te kako se ta dinamika odražava u današnjem društvu”, izjavila je Elma Tataragić.

Ostale uloge u seriji tumače Mirvad Kurić, Moamer Kasumović, Džana Pinjo te Mario Drmać, Slaven Vidak, Emir Z. Kapetanović, Mario Knezović, Minka Muftić, Amila Terzimehić, Edin Avdagić, Sanela Pepeljak, Sabit Sejdinović i Admir Šehović. Po prvi put na televiziji su i Rija Branković te Nizar Zlatar.

Serija je premijerno prikazana na 29. Sarajevo Film Festivalu, uz odlične reakcije publike i struke, a sadrži ukupno 12 epizoda.

https://www.youtube.com/watch?v=uEJnztdFQD8

“BH Telecom je dokazao da je veliki prijatelj bh. filmske industrije i audio-vizuelnih sadržaja. U okviru BH ContentLaba do sada je realizirano šest serija: Kotlina, Na rubu pameti, Znam kako dišeš, Princ iz Eleja, Tender i Komar. BH Telecom je društveno odgovorna kompanija, koja u našoj zemlji podržava sve dobre priče. Čestitam ekipi serije Princ iz Eleja na uspješno završenom snimanju jedne vrlo zanimljive i originalne priče, koja će donijeti mnogo zabave i smijeha za sve korisnike Moja TV”, kazao je Amel Kovačević, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

U posljednje dvije godine, kompanija BH Telecom je uložila 10 miliona u razvoj filmske industrije. Gledaoci će prvu epizodu serije Princ iz Eleja ekskluzivno moći pogledati početkom decembra na kanalu MY TV na Moja TV.