Apsolutni pobjednik sinoćnje ceremonije dodjele filmskih nagrada Bafta u Royal Albert Hallu je film Yorgosa Lanthimosa The Favourite, budući da je osvojio sedam nagrada, uključujući i nagrade za najbolji britanski film, najbolji originalni scenarij, najbolju kostimografiju, najbolju glumicu u glavnoj ulozi i najbolju sporednu glumicu.

Nagrada za najbolju glumicu u glavnoj ulozi dodijeljena je tako Oliviji Colman za ulogu britanske kraljice Anne, što predstavlja veliki uspjeh za glumicu koja se na početku karijere mučila da dobije uloge, ali je poslije zasjala u serijama Broadchurch i The Night Manager. Njena kolegica iz filma Rachel Weisz nagrađena je za sporednu ulogu.

Nagradu za najbolji film, kao i za najbolju fotografiju dobila je, ipak, Roma Alfonsa Cuaróna. Ova dva filma su i najveći favoriti za predstojeće nagrade Oscar.

Film Bohemian Rhapsody je osvojio dvije nagrade, te je Rami Malek kući otišao s nagradom za najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Nagrada za najbolju sporednu ulogu među glumcima otišla je u ruke Mahershale Alija za ulogu u filmu Green Book.

Bafta nagradu za najbolju originalnu muziku dobio je film A Star is Born, a jedina nagrada publike, nagrada za zvijezdu u usponu, dodijeljena je Letitiji Wright za ulogu u filmu Black Panther.