Od 2020. godine, Porsche Classic nudi dva sistema za informacioni i zabavni sadržaj za mnoge vintage i moderne klasične automobile brenda sa Porsche Classic Communication Management (PCCM) i Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus) sistemima. Između ostalih karakteristika, ovi naknadno ugrađeni uređaji omogućavaju upotrebu Apple CarPlay sistema (za sve modele od modela Iphone 5) i Android Auto™ za reprodukciju medija, navigaciju i telefonske pozive. Odgovarajući asortiman proizvoda je dostupan odmah, za šestu generaciju 911 modela generacije 997 za godinu modela od 2005. do 2008., ranu Boxster i Cayman generaciju 987 za godinu modela od 2005. do 2008. i prvu generaciju Cayennea za godine modela od 2003. do 2008. Porsche po prvi put nudi i specifične uređaje za različite regione.

„Postoji ogromna potražnja za savremenim umrežavanjem naših bezvremenskih klasika. Ubrzo nakon uspješnog pokretanja sistema za informacioni i zabavni sadržaj za naknadnu ugradnju, dobili smo odgovarajuće upite od vlasnika ranih 911 modela generacije 997,” kaže Ulrike Lutz, direktor Porsche Classic odjela. „Zbog toga sada značajno proširujemo naš asortiman Porsche Classic Communication Management Plus uređaja za naknadnu ugradnju.”

Gore navedeni Porsche modeli već su bili opremljeni drugom generacijom Porsche Communication Management (PCM) sistema u 2 DIN formatu na zahtjev. Novi PCCM Plus savršeno zamjenjuje ove originalno ugrađene uređaje, kao i CD radio CDR 23 (Cayenne) i CD radio CDR 24 (Boxster/Cayman). Njegov izgled i osjećaj pri korištenju zasnivaju se na komponentama koje su već instalirane u automobilu, kao što su kontrolna ploča klime ili dugmad za pritiskanje. PCCM Plus se stoga neprimjetno integriše u svoju okolinu. Porsche logo odmah identifikuje uređaje koje je razvio Porsche. Periferne komponente kao što su pojačalo, zvučnici ili antena mogu se koristiti kao i ranije. Navigacioni displeji na instrument tabli su također podržani.

PCCM Plus oprema uključuje 7-inčni ekran osetljiv na dodir sa najsavremenijim grafičkim prikazom. DAB+ omogućava prijem digitalnih radio stanica kod europske verzije, dok je verzija za SAD i Kanadu programirana za SiriusXM® satelitski radio. Vozač ima najnoviju ugrađenu navigaciju sa tačkama od interesa (POI) specifičnim za Porsche koje su prikazane u 2D ili 3D. Za ovo će se ubuduće nuditi ažuriranje mapa u redovnim intervalima. Reprodukcija medija je moguća putem USB memorije, Bluetooth® tehnologije, Apple CarPlay (od iPhone 5 nadalje) značajke i Android Auto™ sistema. Druga funkcija je putni računar koji pruža mnogo korisnih podataka o vožnji. Kod 911 modela, Boxstera i Caymana, lični podaci za automobil se također mogu pohraniti. Zavisno od opreme vozila, ova memorijska funkcija se može koristiti za svjetla, brisače vjetrobrana, kontrolu klime i zaključavanje.

Novi PCCM Plus uređaji koštaju 1.520,37 eura. Uređaji i zasebno dostupni materijal za mape se mogu naručiti u Porsche centrima. Preporučuje se ugrađivanje kod Porsche Classic partnera ili u Porsche centru.

O Porsche Classicu

Porsche Classic ima za cilj očuvanje i održavanje legendarnih vozila i najnovijih klasika. Decenije iskustva sa klasičnim Porsche vozilima omogućavaju stručnjacima prave kontakte kada su u pitanju originalni dijelovi, restauracija i popravka. Od 2023. godine, modeli 911 (tip 997), Boxster i Cayman (tip 987) također su podržani od strane Porsche Classic-a.

Poslovna jedinica za originalne dijelove i pribor ima ključnu ulogu u održavanju mnogih klasičnih Porsche modela. Sa proizvodnjom i isporukom više od 80.000 originalnih Porsche Classic dijelova, Porsche osigurava da će njegovi klasici biti na putu još dugo vremena. Od 2013. godine došlo je do novih izdanja više od 2.000 originalnih dijelova, a asortiman stalno raste. Dodat je Performance Parts asortiman i ostali lifestyle proizvodi te dodatna oprema sa historijskom referencom, koji služe za poboljšanje performansi ili povećanje udobnosti, dizajna i svakodnevne prikladnosti klasičnih vozila.  Dostupna je i tehnička literatura. Puni opseg Porsche Classic-a upotpunjen je restauracijom fabrike i ispunjenjem individualnih snova kupaca u okviru nedavno pokrenutog Sonderwunsch programa.