Završeno je jubilarno, deseto izdanje Fresh Wave Festivala, koje je po mnogim parametrima doseglo svoj historijski maksimum! Naime, nekoliko hiljada ljudi iz više svjetskih zemalja je tokom čak četiri noći Festivala uživalo na vrhunskim nastupima nekih od najvećih imena iz svijeta muzike.

Nikad duži i moćniji spisak hedlajnera karakterisao je posebno Jagermeister Live stage, koji je očarao posjetitelje od 10. do 14. augusta na banjalučkom Kastelu. Tako su na dosad najspektakularnijem izdanju Jägermeister Live bine nastupili neki od najvećih regionalnih Meistera,  Vojko V, Krankšvester, Ajs & Timbe. Vrijedni spomena su nastupi koje su imali: Smoke Mardeljano, Z++, Grše, Brutal Protest, Pinery, Buč Kesidi, Kuku$ i Grin Bulz i naravno Senidah.

Bez sumnje je da je sveprisutna publika kreirala nove, jedinstvene i sjajne uspomene koje su ponijeti sa sobom, kako u sve zemlje regije, tako i u čak 30 svjetskih zemalja, zahvaljujući Jägermeisteru!

A istinski festivalski Meisteri su novi susret zakazali u Jajcu, na platou ispod vodopada kada će nastupiti: Dubioza Kolektiv, Burak Yeter, After Affair, DJ Soul, Indigo. Novo izdanje Desanta na Jajce je od 26. do 28. augusta.