Sarajevo Tourism Summit, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održat će se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills. Cilj summita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Summit će se održati u formi panel diskusija, case studyja i prezentacija, a već sada je potvrđeno preko 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Također, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu summita bit će organizirani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje summita iz različitih segmenata.

Poziv za učešće na summitu će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija Summita i aktivnosti u sklopu istog će biti praćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala i društvenih mreža Summita, te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Enis Hadžimujić, CEO Business Concierge Centra

Teme koje će se obrađivati na summitu su: investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu, planinski hoteli, Fine Dining Experience, Influence Experience itd.

Organizator summita je Business Concierge Center, prvi i jedini concierge servis u BiH, zajedno sa partnerima i prijateljima projekta. Više detalja o Summitu, kao i načinu kako prisustvovati istom kroz kotizacije, možete potražiti na www.tourismsummit.ba ili putem mail adrese info@tourismsummit.ba.