Dani osiguranja u BiH, najveća je konferencija osiguravajuće struke u našoj zemlji. Ove godine se održava 21. i 22. septembra u Hotelu Hills u Sarajevu.

Organizator ovog prestižnog događaja Udruženje društava za osiguranje u FBiH, na jednom mjestu okupit će sve važne sudionike ove industrije.

Nakon pozdravnog govora Damira Hadžića, predsjednika Upravnog odbora Udruženja i predsjednika uprave Euroherc osiguranja d.d. Sarajevo, konferenciju će otvoriti izuzetno važna tema „Pregled dešavanja u sektoru osiguranja“, s kojom će nas upoznati Ivan Luburić, direktor Agencije za nadzor osiguranja FBiH. Potom će Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, govoriti o uticaju globalnih procesa na lokalnu ekonomiju i osiguranje.

U prvom dijelu konferencije trendove na tržištu osiguranja u zemljama EU s refleksijom na region Jugoistočne Evrope približit će nam Nicolas Jeanmart, voditelj osobnog i općeg osiguranja u evropskoj asocijaciji udruženja osiguravatelja „Insurance Europe“, nakon čega će uslijediti dodjela priznanja „Ambasador osiguranja“.

Nakon pojedinačnih predavanja uslijedit će zanimljiva panel-diskusija o izazovima i iskustvima prodaje osiguranja pod nazivom “Klijent u fokusu“. Sudionici ovog panela su Belma Selimbegović, direktorica sektora prodaje u Euroherc osiguranju d.d. Sarajevo; Mirzet Hodžić, regionalni voditelj prodaje Grawe osiguranja d.d. Sarajevo; Lejla Sahačić, pomoćnik direktora prodaje u Sarajevo osiguranju d.d. Sarajevo; Emir Sofić, vođa projekta distribucije osiguranja u regiji Jugoistočne Evrope za Uniqa osiguranje d.d. Sarajevo, a moderator panela je Enes Sadović, voditelj službe za prodajnu edukaciju u Vienna osiguranje d.d. Sarajevo.

Po završetku panela, izlaganje o temi „Šta nam donosi djelimična liberalizacija obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti“ održat će Lidija Pecigoš Višnjić, predsjednica Hrvatskog aktuarskog društva i članica Uprave Triglav osiguranja Hrvatska.

U nastavku konferencije planirana je još jedna panel-diskusija o iskustvima i perspektivi prodaje zdravstvenih osiguranja, čiji su sudionici Jasna Frljak, direktor sektora prodaje Adriatic osiguranja d.d. Sarajevo; Željko Jović, direktor direkcije za dobrovoljno zdravstveno osiguranje DDOR Novi Sad a.d.o. – Srbija; Petar Milenkoski, menadžer za zdravstveno osiguranje Eurolink osiguruvanja  AD Skopje – Grawe group – S. Makedonija; Emir Krivošija, izvršni direktor i član Uprave Triglav osiguranje d.d. Sarajevo i Anida Lačević Hot, direktorica za transformaciju poslovanja i OPEX za regiju Jugoistočne Evrope u Uniqa osiguranju d.d. Sarajevo. Ovaj panel moderirat će Vedran Peršić, PR/marketing ekspert i osnivač specijalizirane agencije za strateški PR i krizne komunikacije.

Prvi dan konferencije završit će se aktuelnom temom: Da li različita zakonska regulativa iz oblasti osiguranja u Bosni i Hercegovini doprinosi pravnoj (ne)sigurnosti? s kojom će nas upoznati  dr. Vesna Lazić, sekretar Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

U petak, drugog dana konferencije, sve sudionike očekuje još mnoštvo aktuelnih, važnih i za poslovanje izuzetno korisnih tema.

Temom „Dobrovoljna penziona osiguranja u BiH“, bavit će se Miloš Grujić, direktor Društva za upravljanje penzijskim rezervnim fondom RS i Zdravko Zečević, izvršni direktor/član izvršnog odbora u Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu (EPF) RS.

Nakon toga Ana Riedmann, voditeljica odnosa s klijentima i preuzimateljica rizika za srednju i istočnu Evropu Swiss Re govorit će o temi „Modeli obaveznog osiguranja prirodnih nepogoda“.

Završni blok obilježit će dva izvrsna predavanja. Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni  razvoj Croatia osiguranja d.d. Zagreb će govoriti o izazovima novih trendova u osiguranju povezanih s umjetnom inteligencijom kroz temu „Osiguranje novog doba“, dok će o iskustvima regije i svijeta u borbi protiv prevara u osiguranju govoriti  Jernej Veberič, direktor i Klemen Radetič, pomoćnik direktora službe za sprečavanje, otkrivanje i istraživanje prevara u Zavarovalnici Triglav Ljubljana – Slovenija.

Konferenciju će rezimirati dr. Željko Šain, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Prilika je ovo da pored edukativnog dijela, svi sudionici konferencije uživaju u druženju s kolegama iz struke, dobro se zabave, usvoje nova znanja i prakse, ali i razviju svoju poslovnu mrežu.

Više informacija o prijavama i kotizacijama na https://daniosiguranja.udofbih.ba/