Godina 2022. zaista je bila uspješna za Opel. Modeli s munjom još su se jednom pokazali jednako popularnima među kupcima, stručnjacima i stručnim žirijima.

Ovo pokazuju uspjesi u prodaji, primjerice Opel Corsa, koja je bila najpopularniji mali automobil 2022. prema službenim statistikama njemačke Savezne službe za motorna vozila (KBA), ili Opel Mokka, koja je bila najprodavanije električno vozilo u svom segmentu u Njemačkoj prošle jeseni.

Kao dodatni dokaz mogu poslužiti brojne nagrade koje je Opel osvojio za svoje inovativne modele, tehnologije i rješenja – sa “Zlatnim volanom 2022.” za novu Opel Astru i Astru Sports Tourer kao predvodnicima. Godine 2022. gotovo je svaki Opelov model osvojio barem jednu nagradu.

Na početku 2022. Opel je dobio nagradu “The ONE” za “najugledniji brand putničkih automobila godine” u Turskoj. Pristupačna, inovativna i s velikom pažnjom za detalje, Opel Corsa iznimno je popularna već više od 40 godina. Taj mali popularni automobil prošle je godine osvojio nekoliko nagrada na važnom britanskom tržištu: Fleet World proglasio ga je “najboljim superminijem u voznom parku”, a Carbuyer “najboljim malim polovnim automobilom godine”, kao i “polovnim automobilom godine 2023.” u svim klasama.

Opel Mokka proglašena je “automobilom godine 2022.” u Latviji, “irskim malim SUV-om godine 2022.” dok je Mokka-e, električno vozilo s baterijom, dobila nagradu “Erin Baker” u Ujedinjenoj Kraljevini.

Na jesen je Opelu pripala još jedna velika čast kada je nova Astra osvojila “Zlatni volan 2022.” Svojim atraktivnim dizajnom, vrhunskim tehnologijama i po prvi put elektrificirana kao plug-in hibrid, pridošlica u kompaktnoj klasi iz Rüsselsheima uvjerila je čitatelje časopisa AUTO BILD i BILD am SONNTAG u obje svoje verzije, s 5 vrata i kao karavan Sports Tourer. Najnovija generacija popularnog automobila pobijedila je snažnu konkurenciju i osvojila jednu od najprestižnijih nagrada u automobilskoj industriji kao “Najbolji automobil do 50.000 €”.

Time je dovršila izvanrednu seriju uspjeha za Opel: Nakon Opel Corse-e 2020. i Opel Mokke-e 2021., prestižna je nagrada treći put u isto toliko godina otišla u Rüsselsheim. Tu nije bio kraj nagradama za Astru. Nezavisni stručni žiri nagrade “Njemački automobil godine” proglasio je Astru i “Njemačkim kompaktnim automobilom 2023.”. A karavanska Astra Sports Tourer već je osvojila nagradu “Porodični automobil godine”.

A Opelovi su veliki modeli dodali još trofeja. Čitatelji časopisa AUTO BILD i COMPUTER BILD nedavno su svojim glasovima dodijelili “Nagradu za povezani automobil 2022.” automobilu Crosscamp Flex, električnom kamperu planiranom na temelju Opel Zafire-e Life. Osim toga, najprodavaniji električni automobil s baterijom Opel Vivaro-e, dobitnik nagrade “Međunarodni furgon 2021.” sada nosi i naslov “Irski furgon 2022.”. A inovativni Opel Vivaro-e HYDROGEN dobio je “40. KS nagradu za energiju i okoliš” u Njemačkoj.