Uz Anya soundsystem 26. augusta će zablistati Nina Kraviz, Konstrakta, Shouse, Anfisa Letyago, Mahmut Orhan i mnogi drugi!

Dio ovogodišnjeg izdanja Sea Dance festivala bit će supermoćno ozvučenje Anya i VR zona, koja će donijeti najjače festivalsko VR iskustvo na svijetu! Dobro poznata festivalska produkcija je spremila spektakularne pozornice za svjetske i regionalne zvijezde kao što su Nina Kraviz, Konstrakta, Shouse, Anfisa Letyaga, Mahmut Orhan, Mind Against, Dubioza Kolektiv, Senida i mnogi drugi, koji će stati pred publiku iz Crne Gore, regiona i svijeta!

Anya je jedno od najprestižnijih ozvučenja na svijetu, čuvenog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works). Američku premijeru je doživjelo na festivalskom gigantu Coachelli, a u Srbiju je stiglo pravo na EXIT festival 2016. godine i donijelo revoluciju u zvuku!

Pojava Anye u svijetu tehnologije zvuka poredi se revolucijom koju je iPhone uveo na tržištu mobilnih telefona i tablet računara. Porastom koncertne i festivalske industrije u svijetu, pogotovo u domenu elektronske muzike, došlo je do porasta potrebe za zvučnim sistemima koji reprodukuju jači zvučni pritisak. Niz vodećih proizvođača izbacili su na tržiste sisteme velike snage, ali je samo Anya donijela tehnologiju, koja pored snage nudi i potpunu kontrolu rasprostiranja frekvencija, i to bez fizičkog usmjeravanja zvučnika. Ovaj sistem stoji uspravno, dok niz kompjutera analizira prostor i prilagođava mu tako da svi u publici čuju jednako moćan i precizan zvuk u svakom trenutku!

VR Sea Dance zona: Najjače festivalsko VR iskustvo na svijetu

Na Sea Dance premijerno stiže ekskluzivni VR projekat koji je EXIT predstavio na Svjetskoj izložbi EXPO Dubai i koji čine poznate Exitove festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom u julu 2021. godine. Sea Dance posjetitelji će tako moći da iskuse EXIT festival kao da su na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali i na mjestima koja nikome nisu dostupna! Mogu biti na dunavskom Varandinskom mostu, koji svake godine pređe na hiljade ljudi da bi stigli do Petrovaradinske tvrđave i festivala, zatim slijede glavna kapija i raskrsnica koja vodi do brojnih festivalskih bina i zona, a na Glavnoj bini čeka ih David Guetta, ali ovog puta mogu biti pored njega, na mjestu na kojem niko nije bio! Na obližnjoj, svjetski poznatoj mts Dance Areni posjetiteljima se pruža prilika da stoje uz legendarne Paula Kalkbrennera i Solomuna, a pogled na hram elektronske muzike i jutra za pamćenje mogu imati i iz VIP zone.

Uz najavljeno Anya ozvučenje na Sea Dance festivalu savršeno će zvučati: Nina Kraviz, Konstrakta, Shouse, Mahmut Orhan, Mind Against, Anfisa Letyago, Human Rias, Dubioza Kolektiv, Senidah, Marko Louis, Who See, Marko Nastić, Coeus, Ilija Djokovic i mnogi drugi.  Sea Dance počinje 26. augusta i trajat će do 29. augusta na plaži Buljarica!

Ulaznice za Sea Dance festival dostupne samo na ulazima festivala od 26. augusta.