Ove godine Centar Skenderija Vas poziva na 9. Sajam bosanskohercegovačke privrede koji će se, sudeći prema interesu domaćih kompanija, održati u većem i značajnijem formatu.

Kapacitet, kvalitet i ponuda upravo govori o ozbiljnosti privrednog događaja na kojem će se predstaviti preko 250 učesnika s najnovijim tehnološkim i kreativnim dostignućima.

Sajam će se održati od 2. do 5. novembra 2023. godine u Dvorani „Mirza Delibašić“, a moto ovogodišnjeg sajma je: „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“.

„Istovremeno, ovo će biti i programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Ono što je postalo tradicionalno, na ovogodišnjem sajmu imamo i preko 50 start-up firmi koje su već napravile uspješne korake u privredi“, izjavili su organizatori.

Posebna pažnja 9. Sajma bosansohercegovačke privrede bit će posvećena zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage te kako stvarati uslove za dostupnost radne snage na tržištu rada“, naglasili su.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo generalni je pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva, drugi put je i izlagač na sajmu.

Ulaz na sajam bit će slobodan.