Muzičko-dokumentarni film “Skroz Sarajevo”, koji je premijerno prikazan u avgustu 2022. godine na 28. izdanju Sarajevo Film Festivala, govori o frontmenu rock and roll benda “Skroz” Adnanu Šaranu i ostalim članovima benda, njihovim počecima, ratnim iskustvima, poslijeratnim turnejama, uspjesima i neuspjesima.

Na početku filma se govori o nastanku benda “Skroz” i onome što je značajno odredilo njegov rad, o prijateljstvima iz mladosti, ratu i Sarajevu kao gradu koji je presudno važan za nastajanje i benda i pjesama frontmena i tekstopisca benda, Adnana Šarana.

 

Film “Skroz Sarajevo”, koji je režirao Nenad Đurić, otvoreno govori o životnim i porodičnim problemima i iskustvima aktera, o razuzdanom životu i narkoticima kao dijelu subkulture, te ovisnosti kao važnom psihološkom, društvenom i porodičnom problemu modernog društva. 

U ovom prvom domaćem dugometražnom dokumentarno-muzičkom filmu o bendu “Skroz”, koji sada možete pogledati i na YouTubeu, pored članova benda, pojavljuju se i njihovi brojni prijatelji i fanovi, među kojima su i Elvis J. Kurtović, Feđa Štukan, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Bane Trifunović, Davor Sučić Sula, Marko Louis i drugi.