MSC Cruises je objavio da je najbrže rastuća kompanija za kružna putovanja na svijetu produžila svoj globalni partnerski ugovor s Formulom 1. Najava je objavljena u Miamiju uoči Formula 1 Grand Prixa, a omogućit će MSC Cruisesu da ostane Official Cruise Partner za Formulu 1 do kraja 2026 FIA Formula 1 Svjetskog prvenstva.

Kontinuirani rast zanimanja za Formulu 1 diljem svijeta, posebno jak na ključnim tržištima za MSC Cruises, doveo je do toga da postojeći globalni partnerski sporazum postigne snažne rezultate za brend i njegov portfelj proizvoda. Potaknut uspjehom udruženja ova dva vrhunska brenda, MSC Cruises će nastojati dodatno aktivirati partnerstvo kroz prošireni program.

Kao dio sporazuma, MSC Cruises će rasporediti brodove tijekom odabranih Grand Prix vikenda kako bi ponudio jedinstven doživljaj od staze do broda. Ova ponuda će prvi put biti predstavljena u Abu Dhabiju kada će se brod MSC Virtuosa pridružiti završnoj utrci Formule 1 u 2023. godini nudeći jedinstvene pakete smještaja, gostoprimstva i prijevoza za fanove i VIP osobe. Ova početna ponuda će rasti u skladu s proširenjem partnerstva uz još više brodova i utrka planiranih tijekom sezone u 2024. godini i kasnije.

MSC Cruises je također potvrđen kao naslovni sponzor 2023 Formula 1 Belgian Grand Prix-a, a brand će imati zanimljivu ponudu za sve ljubitelje utrka unutar fan zone. Daljnja naslovna sponzorstva će biti otkrivena na odabranim Formula 1 Grand PrixTM tijekom sezone Svjetskog prvenstva 2024. godine.

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruisesa, je komentirao: „Formula 1 i MSC Cruises izvrsni su partneri na mnogo razina, a naši uspjesi su temeljeni na timskom radu. Uz sve to, oba partnera idu prema održivoj promjeni. Želimo izgraditi budućnost naše industrije i ostaviti trajno nasljeđe za buduće generacije. Oba brenda rade na čelu industrija i pomažemo napraviti vidljivu razliku. Upravo zato smo dugoročno predani Formuli 1 te smo produžili naše sponzorstvo kao globalni partner. Radujemo se što će ovo posebno partnerstvo dodatno ojačati.“

Stefano Domenicali, predsjednik i izvršni direktor Formule 1, je rekao: „Uzbuđeni smo što možemo produžiti naše partnerstvo s kompanijom MSC Cruises budući da oba naša brenda dijele jednaku predanost inovacijama i izvrsnosti. Ova suradnja donijela je izvanredne rezultate i veselimo se daljnjem unapređenju našeg odnosa. Zajedno ćemo nastaviti pomicati granice i postavljati nova mjerila u sportu i gostoprimstvu.“