Kultni sarajevski Cafe Restaurant Metropolis danas slavi svoj 25. rođendan. Ovih četvrt stoljeća predstavlja ne samo dugu historiju, već i priču o strasti, inovacijama i neprekidnom usavršavanju kako bi se gostima pružilo ono najbolje što Sarajevo ima za ponuditi.

Cafe Restaurant Metropolis se pozicionirao kao ikona sarajevske gastronomske scene koja slijedi svjetske trendove u urbanim sredinama. Njegove atraktivne lokacije u Sarajevu su svjedoci života i kulture ovog predivnog grada, a kreativna Metropolis ekipa uvijek je spremna iskoristiti tu inspiraciju kako bi stvarala nove i uzbudljive gastronomske koncepte.

Migić Edin  iz Uprave Metropolisa ističe da je jedan od posebnih aspekata njihovog uspjeha dugogodišnja tradicija Metropolis torti i kolača kojima se posvećuje posebna pažnja. Svaka torta i svaki kolač je umjetničko djelo za sebe. Pažljivo se pripremaju kako bi se zadovoljili i najzahtjevniji ukusi. S bogatim nasljeđem stvaranja izvanrednih slastica, Cafe Restaurant Metropolis postao je sinonim za slatke užitke u Sarajevu, ali i šire.

Izuzetno smo ponosni i na našu Metropolis kafu. Metropolis Espresso blend je mješavina okusa i aroma iz različitih dijelova svijeta, koja pruža izvanredno iskustvo za istinske ljubitelje kafe. S promišljenim izborom najkvalitetnijih zrna kafe, svaki gutljaj se pretvara u ritual uživanja u okusima koje pruža ova vrhunska espresso kafa“, dodaje Migić.

Nedavno je predstavljena i najnovija inovacija „Metropolis Gelato“. Ovaj osvježavajući i ukusni sladoled obogaćuje Metropolis ponudu i pruža neodoljivo iskustvo. Svilenkasta tekstura i bogate arome čine ga savršenim završetkom obroka ili osvježavajućim međuobrokom tokom toplih ljetnih dana, ali i tokom cijele godine.

Unutrašnja atmosfera i pažljivo odabrani detalji interijera stvaraju ambijent koji je istovremeno elegantan i udoban. Ova estetska paleta započela je prvim Metropolisom, kojeg je projektovao arhitekta Midhat Ćesović. Narednih godina, nenadmašni i vrhunski arhitekta Sead Gološ ugradio je svoj talenat i  kreativnost u Metropolis objekte, te ih učinio posebnim i drugačijim.

Sve ove komponente čine Metropolis onim što jeste – mjesto gdje se stvaraju sjećanja, gdje se objedinjuju okusi svijeta i gdje gosti doživljavaju jedinstvenu sarajevsku atmosferu.

Cafe Restaurant Metropolis upućuje posebnu zahvalu svim gostima i partnerima na podršci koja ih je vodila kroz ovih 25 godina i nastavljaju raditi sa istom strašću i predanošću za nezaboravna iskustva.