Od 13. juna do 14. jula na dobro poznatoj lokaciji – kod bine uz Vilsonovo šetalište i Zemaljski muzej održava se ljetno izdanje Sarajevo Street Food Marketa.

Kako su ranije najavili organizatori, ljetno izdanje donosi mnoštvo noviteta zbog kojih u ovom periodu i nećete tražiti drugu zabavu u gradu.

Svi koji su odrastali uz nezaboravne hitove grupe Valentino: “Samo sklopi okice”, “Oka tvoja dva”, “Idu ptice selice”, a i oni koji nisu, neka u svoje kalendare upišu 17. juni kada će na Sarajevo Street Food Marketu biti upriličen koncert ove kultne sarajevske grupe.

I nakon 40 godina postojanja, mnogi će jedva dočekati da čuju hitove Zije Valentina u idiličnom ambijentu Vilsonovog šetališta.

Za vrijeme trajanja Food Marketa bit će organizirani i Beers and Burgers Fest, Gin Weekend, tri runde SFM-a, što će posjetiocima, ali i izlagačima donijeti jedno novo iskustvo za koje vjerujemo da će mnogi željeti ponoviti.

Već je poznato i koja ekipa SFM-a će predstaviti svoje najbolje specijalitete u periodu od 13. do 16. juna: Munchies, Fritta, Jimmy Boss Waffles, Outdoor MN Kitchen, Mado, Fishholic, Kasha & Poke, Dedin krompir, Sombrero, Cafu, Fabrika i Banger.

Dobro je poznato i da put do srca vodi preko stomaka, pa na festivalu to možete i iskoristiti – ili nekoga počastite ili naučite da, na primjer, savršen burger treba imati devet slojeva.

U svijetu se godišnje pojede preko 13 milijardi burgera, pa pridružite se statistici na Sarajevo Street Food Marketu od srijede, 20. juna do nedjelje, 23. juna uz Beers and Burger Fest. Burger se savršeno slaže uz craft piva, pa isprobajte neke od provjerenih izlagača: Šah Mat, Burgerizam, Bure bez dna, Burgerica, Vučko, Burgo, Nova runda, Fabrika/MCB craft, Pi/Dogma, mEatme burger i Vopi!

A pivo i burger idu i uz gledanje utakmica, pa kako se datum održavanja Sarajevo Street Food Marketa poklapa s Evropskim prvenstvom u fudbalu kojeg ste, vjerujemo, planirali gledati – donosimo dobre vijesti. U sklopu festivala će biti organiziran Euro Fan Zone gdje ćete moći pratiti sve utakmice prvenstva koje se održava u Njemačkoj.

Povedite ekipu i dođite, i ne zaboravite, sadržaj je namijenjen i za velike i male…