Jesen je idealno vrijeme za nove outdoor avanture, a ove godine vrijeme je da se i vi otisnete na jednu od njih. Zašto?

Najljepše poglede možete otkriti laganim šetnjama kroz prirodu ili, pak, ukoliko želite prave avanture, one vas čekaju na napornijim stazama. Šta je ono što vam je potrebno da biste stigli do vrha, ali naravno i sišli u podnožje? Tako je, pomislili smo na isto – kvalitetna oprema. Kakve god da su staze, neophodna vam je kvalitetna oprema koja će vam olakšati sam uspon i pripremiti vas za različite temperature ili, jednostavno, pružiti stabilnost pri dužim šetnjama.

Dobra obuća i odjeća je ono što će vam sigurno olakšati kako lagane šetnje vikendom tako i šetnje u prirodi po neravnim i klizavim terenima. Sigurni smo da već znate za adidas terrex modele, ali šta je ono što možda niste znali da dobijate kupovinom ove obuće?

Ove sezone možete da pronađete muške i ženske modele koji imaju BOOST tehnologiju u srednjem dijelu đona tako da imate dodatnu energiju pri svakom koraku. Ono što je već standard i zbog čega volite terrex svakako jeste GORE-TEX membrana koja vas štiti od vlažnih vremenskih uslova, ali omogućava i da vaša stopala dišu kada se zagriju. Ne, to nije sve što adidas terrex modeli nude. Unutrašnji ram i potpora peti će vam pružiti samouvjereno kretanje preko bilo koje neravne površine ili kamenog terena, a Continental™ Rubber đon održava pouzdano prianjanje bilo da je podloga mokra ili suva.

Ukoliko niste spremni još uvijek za planinske avanture, u ponudi su i modeli koji će vam biti idealni za kretanje po gradu tokom kišnih jesenjih ili snježnih zimskih dana. Da li ćete se odlučiti za plitki ili duboki model odlučićete na osnovu zahtijevnosti staze, tehnologije i stabilnosti koju želite, ali smo sigurni da ćete u našoj ponudi adidas terrex modela pronaći model za sebe.

Danas je šetnja više od jednostavne rekreacije, a boravak u prirodi ima pozitivne efekte na kompletno zdravlje kao i borbu protiv svkodnevnog stresa i zato odmah kliknite ovdje i potražite opremu za planinarenje ili šetnju, a u najbližoj radnji možete da ispobate dostupne adidas terrex modele.