U organizaciji danskog lanca JYSK održana je „škola spavanja“ za medije. Predstavnici medija su dobili priliku lično isprobati madrace, jastuke i jorgane prilagođene njihovim jedinstvenim potrebama i navikama spavanja. Ovaj događaj je nastavak kampanje i poticanja razgovora o važnosti kvalitetnog sna, te koliko na njega utječe testiranje i pravilan odabir proizvoda za spavanje.

Na samom događaju učestvovali su novinari koji su prethodno, s JYSKovim stručnjacima za spavanje, kroz savjetovanje razgovarali o svojim navikama spavanja. Na temelju dobivenih informacija, JYSKovi stručnjaci odabrali su savršenu kombinaciju madraca, jastuka i jorgana za svakog novinara, koji su ih dočekali na održanom događaju, kako bi se mogli i sami uvjeriti koliko je prethodno važno savjetovanje za kvalitetan odabir proizvoda te šta odgovarajuća oprema za spavanje može učiniti za naš san.

Ašida Odobašić Jusić, Zvjezdana Sirk Novak i Mirela Laković

Zvjezdana Sirk Novak, komunikacijska menadžerica za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, bila je zadužena za uvodne riječi na događaju. Mediji su saznali glavne informacije o načinu školovanja JYSKovih zaposlenika kako bi postali stručnjaci za spavanje te o njihovom fokusu na kvalitetu proizvoda. Istovremeno ih je upoznala s načinima edukacije, razvojem asortimana te šta je to „Sleep Academy“. Jedna od polaznica „Sleep Academy“ i stručnjakinja za spavanje bila je i Ašida Odobašić Jusić koja u JYSK BiH radi u prodavnici u Kaknju i koja je u svakodnevnom kontaktu s mnogim kupcima kako bi im pomogla svojim savjetovanjem.

Nakon školovanja JYSK prodavači, kao i kolege iz Korisničke službe, kompetentni su svojim kupcima pružati besplatne savjete za kupovinu te održavanje madraca i druge opreme za spavanje. Osim što proizvodi moraju biti kvalitetni, izuzetno je važan faktor i kvalitetno savjetovanje  kako bi odabrani proizvodi odgovarali  svakom pojedincu i njegovim navikama spavanja, potrebama, i fizionomiji“, naglasila je Ašida Odobašić Jusić, voditeljica JYSK prodavnice u Kakanju. Zvjezdana Sirk Novak dodala je da JYSK godinama kontinuirano radi na poticanju razgovora o važnosti sna i kako na njega utječu ne samo naše životne navike, već i pravilan odabir i održavanje samih proizvoda.

JYSK se ponosi svojim proizvodima za spavanje i našim stručnjacima, koji su posvećeni kontinuiranoj edukaciji, kako bismo osigurali jednako kvalitetno savjetovanje i najbolje iskustvo kupovine. Time želimo osvijestiti naše kupce na važnost dobrog sna, ali im i pomoći da do njega i dođu”, izjavila je Sirk Novak.

Nakon uvodnog dijela, novinare su, u zatamnjenoj prostoriji, dočekali personalizirani kreveti s madracima, jastucima i jorganima odabranima upravo za njih. Uz pomoć umirujućih muzičkih nota i prostora uređenog kao spavaća soba, stvoreni su savršeni uslovi za „power nap“. Nakon kratkog odmora započeo je zanimljiv razgovor između novinara i Ašide Odobašić Jusić, predstavnice JYSKa, koja ih je prethodno savjetovala o cijelom iskustvu – od samog savjetovanja nekoliko dana prije eventa do samog procesa odabira proizvoda. Mnogi su već upoznati sa stručnosti JYSKa, kao i s nedavno provedenim JYSK istraživanjem o navikama spavanja u BiH, ali na održanom događaju novinaru su i sami osjetili kakav je osjećaj odmoriti na savršenoj kombinaciji, te kako čak i petnaest minuta sna na takvom krevetu može dati osjećaj pravog odmora i svježine.

JYSK ovim događajem nastavlja iskazivati svoju predanost pružanju kvalitetnih rješenja za spavanje, a kupci mogu u svim JYSK prodavnicama dobiti besplatne preporuke za savršenu kombinaciju proizvoda za spavanje.

Za više savjeta o proizvodima za spavanje, kao i savjetima za njihovo održavanje, možete pronaći na JYSK škola spavanja.