Za trenutne i buduće connoisseure viskija širom Bosne i Hercegovine, oktobar se pretvorio u senzacionalno putovanje kroz Jack Daniel's familiju viskija, obećavajući jedinstveno iskustvo bogatstva i raznovrsnosti. Tokom ovog mjeseca, Jack Daniel's je zasijao ili će tek zasijati u niz gradova širom zemlje, otvarajući vrata otkrivanju različitih dimenzija ovog čuvenog viskija.

Predstavljaju se četiri dragulja Jack Daniel's familije: Klasični Number 7, izuzetno elegantni Gentleman Jack, ekskluzivni Single Barrel i zavodljivi Jack Daniel's Tennessee Honey. Uz ove dobro poznate varijacije, predstavlja se i najnoviji adut iz srca familije – Jack Daniel's Tennessee Apple. Ovo je viski koji se ističe hrabrošću i inovacijom u kreaciji, čuvajući esencijalnu recepturu kultnog Number 7, obogaćenu prirodnim, svježim likerom od zelene jabuke. Nakon pažljive zrelosti u ručno izrađenim bačvama od američkog hrasta, ovaj viski se mistično miješa sa svježim sokom od zelene jabuke. Rezultat je očaravajući i složen viski, isprepletan notama zelene jabuke, meda i suptilnih začina koje ostaju u dugotrajnom finišu, stvarajući neodoljivu senzaciju.

Podsjetimo da je svaki korak u procesu proizvodnje visikija iz Jack Daniel's familije posvećen tradiciji i stručnosti. Počevši od vode koja se pažljivo crpi iz izvora Cave Spring, pa sve do odabrane kombinacije kukuruza, ječmenog slada, zrna raži i vlastite kvasne kulture. Nakon četiri do sedam dana fermentacije, kaša prolazi pažljivu destilaciju do 70% alkohola, a zatim prolazi kroz jedinstven proces omekšavanja kap po kap putem tri metra aktivnog javorovog ugljena.

Jack Daniel's, prisutan u više od 160 zemalja širom svijeta, u Bosni i Hercegovini postao je sinonim za vrhunski viski. On je savršen saputnik za svaku priliku, sposoban da se harmonično uključi čak i u različite kulinarske kreacije – od sočnih mesnih specijaliteta sa roštilja, pa sve do delikatnih deserta poput kreme od zaslađenih jaja i mlijeka. Njegova moćna prisutnost može pojačati prirodne arome hrane, bilo da se pije uz nju ili se koristi kao tajna začina u kulinarskim čarolijama. Ovaj viski ima moć da oplemeni svaki zalogaj, da natopi kruh, peciva i desertne poslastice, da obogati marinade i da stvori nezaboravan dodatak pikantnim ili slatkim sosovima.

Tokom ovog oktobra bosanskohercegovačka zajednica moći će iskustiti čudesni svijet visikija iz Jack Daniel's familije, te otkriti raznolikost ukusa.