Specijalna delegacija vlade Republike Koreje, ujedno i predstavnici najvećeg južnokorejskog proizvođača automobila, Hyundai Motor kompanije, posjetili su Bosnu i Hercegovinu. Delegaciju su činili predsjednik Hyundai Motor Europe, Michael Cole, potpredsjednik Hyundai Motor Europe, Yongjin (Alex) Kim i senior menadžer prodajnog tima Hyundai Motor Europe, Kyoungjae (Dennis) Lim.

Tokom posjete ove delegacije upriličen je i sastanak sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem. Glavni cilj ovog sastanka, te ujedno i razlog posjete ove delegacije, jeste unaprijeđenje odnosa Bosne i Hercegovine sa Republikom Korejom, kroz ekonomsku diplomatiju sa fokusom na organizaciji konkretnih događaja za međusobne susrete privrednika i drugih značajnih subjekata u BiH.

Michael Cole, Željko Komšić, Alex Kim i Dennis Lim

Predsjednik Michael Cole iskoristio je priliku da ukratko predstavi historiju Hyundaia, te da kaže da Hyundai, kao jedan od najbrže rastućih automobilskih brendova, budućnost vidi u električnim i hidrogenskim vozilima. Ujedno, iskoristio je priliku da spomene i predstavi svog partnera u Bosni i Hercegovini, kompaniju Hyundai Auto BH.

Nakon posjete i sastanka sa članom Predsjedništva, Željkom Komšićem, Hyundai delegacija na čelu sa predsjednikom Coleom, posjetila je distributera Hyundai vozila u Bosni i Hercegovini. Kompanija Hyundai Auto BH, kao zastupnik Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu, promoviše i zastupa ovaj brend još od davne 1996. godine.

U Hyundai Auto BH istakli su značaj ove posjete za daljnji rast i promociju brenda, te činjenicu da je, baš ove godine, kompanija na dobrom putu da ostvari rekordne prodajne rezultate, ali i rekordni procenat tržišnog učešća u Bosni i Hercegovini.