Jubilarno izdanje Fresh Wave Festivala ugostit će neke od najcjenjenijih i nautjecajnijih izvođača sa svjetske muzičke scene ikada, a imenima koja će od 11. do 13. augusta nastupiti na fantastičnoj tvrđavi Kastel u Banjoj Luci ovog ljeta pridružuju se Claptone i Hot Since 82!

Jubilarni Fresh Wave okupit će od 11. do 13. augusta na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel neka od najtraženijih muzička imena među kojima su: Adam Beyer, Sama’ Abdulhadi, Technasia, Buč Kesidi, Senidah, Kukus, Vojko V. Ajs i Timbe (Bad Copy), Z++, Smoke Mardeljano, Krankšvester, Grše, Mladen Tomic, After Affair, Sinisa Tamamovic, Coeus, Woodie, Nebs Jack, a sada i Claptone i Hot Since 82!

Najavljen još 2020. godine kao jedan od headlinera Fresh Wave Festivala, zbog pandemije, a uslijed otkazivanja održavanja festivala te godine, Hot Since 82 sa nestrpljenjem isčekuje nastup na najvećem muzičkom festivalu u BiH! Daley Padley poznat kao Hot Since 82, britanski je DJ i producent, dobitnik DJ Awards, višestruko nominovan za različita priznanja u sferi elektronskog zvuka, obožavan je od najzahtjevnijih poklonika elektronske muzike. Jedna, gotovo bizarna situacija na afterpartiju na Ibizi vinula ga je u sam vrh industrije, naime, nakon što je gotovo slučajno zavrtio svoju traku ‘Let it Ride’, koju nije planirao izdati, a koja je raspametila prisutne, Daley je skrenuo pažnju na svoj produkcijski rad, a nakon što je ta traka zvanično izdata 5. septembra 2011. godine, našašavši se na trećoj poziciji Beatport liste, rođen je HOT SINCE 82!

Premijerno, odnodno po prvi put stiže na najveću binu Fresh Wave Festivala ovog ljeta u subotu 13. augusta, a ako je suditi po reputaciji koja ga prati priuštit će nam nezaboravno večer i još jedno nezaboravno izdanje festivala, vrijedno jubilarne proslave povodom desetog Fresh Wavea!

Doktorskim autoritetom za DJ pultom koji isijava iza sad već itekako prepoznatljive maske venecijanskog stila, Claptone predstavlja sinonim za uvijek sjajne i teško ponovljive house i tech house DJ setove, inspirisane potrebom za vječnim i beskrajnim uživanjem u pažljivo selektovanim trakama, uz koje je uzbuđenje festivalskom atmosferom pojačano na maksimum.

Do daske, žargonski rečeno, ispisan je i prethodni nastup na Fresh Wave Festivalu, kada je na oduševljenje publike započeo zvjezdani hod Claptone na najvećim festivalskim binama svijeta, koji u 2022. godini preskače sve poznate granice i obara dosadašnje rekorde!

U godini koja prethodi jubileju, odnosno 10 godina djelovanja pod imenom Claptone nastupit će na Main bini jubilarnog Fresh Wave Festivala, a vršnjačko druženje krunišemo ovog ljeta u petak, 12. augusta na tvrđavi Kastel.

Podsjećamo da su putem ticket servisa kupikartu.ba u prodaji Early Bird trodnevne festivalske ulaznice u ograničenom broju i po napovoljnijoj cijeni, namijenjene najbržim fanovima Fresh Wave Festivala, a povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je i to potpuno besplatno Fresh Wave Kamp! Napominjemo da je broj mjesta besplatnog kampa ograničen, tako da požurite i rezervišite najbolji smještaj za Fresh Wave 2022.

Kako bi na vrijeme obezbijedili svoje mjesto u festivalskom kampu potrebno je da se uz već kupljenu trodnevnu festivalsku ulaznicu prijavite na e-mail:

camp@freshwavefestival.com ili da to učinite pozivom na broj +387 65 975 106