Nakon fantastičnog, rasprodanog proljetnog izdanja s Hot Since 82 nova Get EXITed žurka u Sarajevo dovodi jednog od najutjecajnijih DJ-eva današnjice, izraelskog genijalca Guya Gerbera. Uz njega će na bini sarajevskog Doma mladih nastupiti i dobro poznata domaća imena Bonjasky, Luka Čikić i Rajot. Ova velika Exitova promo žurka održat će se u subotu, 26. novembra, umjesto najavljenog 5. novembra i predstavlja uvod u realizaciju novog muzičkog festivala u Sarajevu, koji će EXIT organizirati u saradnji s Garden Of Dreams. Veoma ograničen kontingent early bird ulaznica po cijeni od svega 20 KM u prodaju kreću danas. Očekuje se da će biti rasprodane jako brzo, nakon čega im se cijena penje.

Guy Gerber je oduvijek favorizirao ‘teži’, kvalitetniji put, koji rijetki izaberu. Upravo zato je njegova muzika fenomenalna. Iako nastupa širom svijeta njegova vizija savršenog muzičkog eventa ostaje ista: “Noć mora imati specifičan flow, mora početi veoma duboko i spiritualno, polako se podiže, nikad prebrzo. To je zabava sa veoma prirodnim osjećajem. Trake koje se puštaju moraju imati substancu u sebi, ne previše loopa, te moraju imati određen vibe.”

Gerberovi setovi se nikada ne zaboravljaju, jer ima nepogrješivu sposobnost da poremeti očekivanja. Čak i u tradicionalnijim klupskim rezidencijama poput onih koje drži u Marquee, Soundu i Storyju, Gerber djeluje kao revolucionar, pretvarajući normativno iskustvo u nešto živo s mistikom. Osim saradnji u domenu elektronske muzike, Guy je objavio album sa svjetskim mogulom hip hop muzike Seanom Combsom, poznatijim kao Puff Daddy, pod nazivom “11 11”.

Vjeruje u magiju muzike koja predstavlja uživanje, a ne isključivo bijeg, što je iskustvo koje će donijeti 26. novembra u Dom mladih.

Novi festival u Sarajevu

Velika Get Exited promo žurka koje će se održati 26. novembra predstavlja uvod u realizaciju novog muzičkog festivala u Sarajevu, koji će EXIT organizirati u saradnji s Garden Of Dreams. Tim projektom se želi doprinijeti brendiranju i promociji grada Sarajeva.

EXIT je najbrže rastuća festivalska organizacija i dvostruki osvajač titule Najbolji veliki evropski festival. Garden of Dreams je nositelj nagrade Ambasador za najbolji regionalni festival elektronske muzike iz 2019.

Kroz ovu saradnju osim doprinosa razvoju turizma, dat će se i poticaj razvoju nezavisne kulture Sarajeva, a doprinijet će se i edukaciji lokalnog stanovništva koje će biti uključeno u realizaciju ovih događaja. Strategija je da EXIT i Garden of Dreams kroz kvalitetnu saradnju i realizaciju zajedničkih projekata doprinesu organskom rastu festivalske industrije u Sarajevu, koristeći globalna znanja i iskustava EXIT festivala i lokalna znanja i iskustava Garden of Dreams festivala. Saradnja na realizaciji ovih događaja potaći će saradnju i u ostalim sferama kreativnih industrija i turizma, gdje će se s jedne strane privlačiti turisti, ali i zadržavati mladi ljudi na događajima u Bosni i Hercegovini

Podrška države i lokalnih vlasti u postizanju svjetskog vrha kvaliteta programa i organizacije ovakvih događaja od izuzetnog je značaja, a to je prepoznala i Vlada Kantona Sarajevo koja je podržala događaj koji će se desiti 26. novembra u Domu mladih i najavila podršku novom muzičkom festivalu, kao i svim budućim projektima iz kreativne industrije.

Ulaznice u prodaji od danas, požurite po svoju!

Izuzetno ograničen kontingent early bird ulaznica po cijeni od 20 KM može se pronaći na kupikartu.ba i gigstix.ba. Požurite po svoju ulaznicu jer se očekuje da će brzo biti razgrabljene. Kada se one prodaju u ponudi će se naći ulaznice po višoj cijeni.