Tokom 2021. godine u Bosni i Hercegovini Galenika je ostvarila povećanje prodaje od 39% u odnosu na 2020., a registrovana su 4 nova proizvoda. Galenika u BiH je zabilježila rast 4 puta brže od samog farmaceutskog tržišta BiH, kao i skok za 4 mjesta po udjelu na tržištu. Ključni pokretači poslovne vrijednosti kompanije su investicije, digitalizacija i modernizacija, proširenje portfolija proizvoda, kao i pružanje podrške zajednici u kojoj kompanija posluje. Od kako je Galenika postala dio brazilske NC Grupe, kompanija pokazuje konstantan rast u svim segmentima svog poslovanja. Rezultati za 2021. godinu pokazali su da je na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, ostvareno povećanje prodaje za čak 33%, a Galenika je ostvarila i rast proizvodnje od 9% u odnosu na 2020. godinu.

Inspirisana digitalizacijom koja ubrzava svijet, Galenika je prva kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja je implementirala najsavremeniji sistem za upravljanje poslovnim procesima – SAP 4 Hana Cloud, kao i inovativnu B2B platformu koja klijentima omogućava poslovanje sa Galenikom kroz najsavremenije digitalno iskustvo. Na putu da postane ,,inteligentna kompanija’’, Galenika je u 2021. implementirala SAP Analytics Cloud – najnapredniju platformu koja kombinuje poslovnu inteligenciju (business inteligence), naprednu i prediktivnu analitiku i mogućnosti planiranja u integrisanom poslovnom okruženju.

Kompanija dugi niz godina uspješno sprovodi adekvatne mjere sa ciljem povećanja zaštite životne sredine i energetske efikasnosti, a u saglasnosti sa strogim zahtjevima standarda ISO 14001. S tim u vezi, u planu je investiranje u modernizaciju kotlarnice za proizvodnju toplotne energije, dok u srednjeročnim planovima kompanija planira ulaganje u izgradnju tehnološki najsavremenijeg skladišta sirovina i ambalaže. Ova investicija je u skladu sa trajnim opredeljenjem kompanije da ulaže u unaprijeđenje energetske efikasnosti i neutralnog uticaja na životnu sredinu. Primjena globalne korporativne politike NC grupe kojoj pripada i Galenika, unaprjeđenje energetske efikasnosti i investicije u najsavremeniju tehnologiju doprinose stalnom razvoju i daljem jačanju pozicije kompanije Galenika kako u Srbiji, BiH, tako i šire u regionu.

Pored fokusa na kontinuitet proizvodnje i snabdijevanja, kao i bezbjednost zaposlenih, Galenika je duboko fokusirana na društveno odgovorne projekte, pa je tako u Srbiji aktuelna platforma Zdravo dvadesete, namijenjena studentima i publici od 18 do 29 godina sa ciljem pružanja relevantnih informacija o oblasti mentalnog i fizičkog zdravlja. Također, na tržištu Srbije, lansirana je i mobilna aplikacija Galix, koja u realnom vremenu pruža informacije o ekološkim i zdravstvenim uslovima u okruženju korisnika, a služi i kao svojevrsni digitalni podsjetnik koristan za organizaciju ličnih obaveza i rutina vezanih za unaprjeđenje zdravog načina života. U srednjoročnom planu je i proširenje dostupnosti aplikacije i na tržištima regiona, uključujući BiH.

U BiH Galenika je ponosni sponzor Orea Art Marketa, gdje se zajedničkim snagama podržava rad udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“. Galenika je kompanija koja uvijek daje više i duboko je posvećena pomaganju društvenoj zajednici i pružanju pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, ali iznad svega Galenika i u budućnosti ostaje vjerni čuvar zdravlja ljudi.