Članovi tima i trener Škole za pse, koju Fondacija Dogs Trust BiH još uvijek u potpunosti finansira, upriličili su druženje za vlasnike pasa iz Tuzle i njihove ljubimce u subotu, 23. septembra 2023. godine, na Trgu slobode u Tuzli.

Druženje je za cilj imalo najaviti gostovanje Dogs Trust Škole za pse u Tuzli u trajanju od 5 nedjelja, i to od 2. oktobra do 4. novembra, a ujedno i podići svijest o važnosti obučavanja ljubimaca lijepom ponašanju, upoznavanja govora tijela pasa, te odgovornog držanja pasa.

U okviru druženja, prisutni su imali priliku saznati više o govoru tijela pasa i važnosti mentalne stimulacije te metode pozitivne stimulacije u obuci pasa, kao i konsultirati se sa trenerom i saznati kako iskoristiti besplatnu edukaciju za vlasnike i obuku za ljubimce tokom gostovanja Škole u Tuzli.

“Prijave za vlasnike pasa Tuzle i okoline su već otvorene, a broj kandidata je ograničen, pa pozivamo sve koji su odlučni da iskoriste ovu, za njih potpuno besplatnu, obuku i da na časove dolaze redovno te prate upute trenera, da se prijave na našoj web stranici što prije”, poručili su iz Fondacije Dogs Trust u BiH.

U cilju da svoje resurse i kapacitete koji, nažalost, nisu neograničeni, iskoristi na najefikasniji način i pomogne što većem broju vlasnika u BiH, Dogs Trust organizira gostovanja trenera iz Škole za pse dva puta godišnje u većim centrima zemlje.

“Škola za pse važan je program cjelokupne podrške Fondacije Dogs Trust u BiH jer se obukom koju provodimo vlasnici i ljubimci zbližavaju i stvaraju jaču vezu, ljubimci nauče slušati vlasnika sa zadovoljstvom, vlasnici bolje razumiju svoje pse, a sve to rezultira sprečavanjem napuštanja pasa te smanjenjem sigurnosnih rizika za cijelu zajednicu”, naglasili su iz Fondacije Dogs Trust u BiH.