Foto: Eldin Đapo

Spektakl režisera Denisa Villeneuvea stigao je na velika platna na CinePremiere večeri, što je privuklo brojne gledatelje širom BiH.

Film „Dina: Drugi dio“ studija Warner Bros u distribuciji Blitz filma, koji na svjetskom nivou već mjesecima privlači pažnju jer je sve u vezi s njim fantastično, upravo je postigao i rekordne brojke u pretprodaji. U kinima je od 28. februara i pruža kinematografsko iskustvo bez konkurencije, pogotovo ako imate sreću pogledati ga u CineStarovim dvoranama i formatima kao što su ScreenX, 4DX ili eXtreme.

Sinoć je održana njegova pretpremijera u BiH – obožavatelji su mogli dobiti originalne filmske postere, a najsretniji Dina knjige i poklone iz filma. U CineStaru Sarajevo, ScreenX projekciju s platnom koje se proteže na tri strane, nisu propustile ni brojne poznate ličnosti. Upravo je u ScreenX formatu iskustvo gledanja bogatije uglom od 270 stepeni u najintenzivnijim filmskim scenama.

Glavne uloge ovog blockbustera nose najveća holivudska glumica mlađe generacije Zendaya i jedan od najtalentovanijih mladih glumaca Timotheé Chalamet. Uz Chalameta i Zendayu, u filmu glume i Rebecca Ferguson, Josh Brolin i Austin Butler, te Florence Pugh i Dave Bautista, dobitnik nagrade Oscar® Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling i oskarovac Javier Bardem.

Radi se o drugom dijelu spektakla Dina koji je 2021. godine oduševio gledatelje i kritiku te osvojio čak šest nagrada Oscar®. „Dina: Drugi dio“ nastavlja priču iz prethodnog filma i gledatelje vodi u sasvim drugi svijet u preko 160 minuta čistog užitka, napetosti, vizualne i zvučne čarolije prepune nevjerojatnih scena uz nove likove i ljubavnu priču.

Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

Ulaznice za „Dina: Drugi dio“ dostupne su na cinestarcinemas.ba.