Novi film Jessice Hausner „Klub Nula” od danas je u kinima širom Bosne i Hercegovine. Jedan od producenata ovog filma je Obala Art Centar iz Sarajeva u okviru zajedničkog projekta s Turskom radio-televizijom TRT-om i Doha Film Institutom.

„Klub Nula“ premijerno je prikazan u službenoj selekciji prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, a nakon toga i na 29. Sarajevo Film Festivalu (2023.).

„Klub Nula” prati profesoricu koja se pridružuje osoblju međunarodnog internata kako bi predavala predmet „Svjesno jedenje”. Ona uči da je manje jedenja zdravo. Ostali profesori sporo primjećuju šta se događa, a kada smeteni roditelji počnu shvaćati, „Klub Nula” postaje stvarnost.

U glavnoj ulozi je Mia Wasikowska, prošlogodišnja predsjednica žirija 29. Sarajevo Film Festivala.

Prominentna austrijska rediteljica, scenaristica i producentica Jessica Hausner bila je gošća 23. Sarajevo Film Festivala (2017.), kada je otvorila 11. izdanje programa Talents Sarajevo.

Saradnici na produkciji filma “Klub Nula” u ime Obala Art Centra su Mirsad Purivatra i Jovan Marjanović. Distributer filma u kinima u BiH je Obala Art Centar, uz podršku programa Kreativna Evropa – MEDIA.