Jučer je u Sarajevu održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno 6. izdanje BORN2SKI – Festivala alpskog skijanja, koji će se održati od 23. do 25. februara 2023. godine u Olimpijskom centru Bjelašnica.

Događaj će otvoriti AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE u četvrtak, 23.02.2023. godine, u 16.30 sati. Ova noćna utrka namijenjena je za timove kompanija koji su spremni da odmjere svoje skijaške vještine i brzinu, te da grade timski duh kroz sport i druženje. Tradicionalno, nakon utrke održat će se proglašenje pobjednika, te Après Ski Party. I ove godine za ovu utrku vlada veliki interes i mjesta na startu su već odavno popunjena.

Drugi dio međunarodnog skijaškog festivala obilježit će BORN2SKI dječji skijaški kup. Riječ je o takmičenju u disciplinama super G, slalom i veleslalom, koji će od 23-25. februara okupiti takmičare uzrasta od 8 do 16 godina iz BiH, regiona i drugih zemalja. Ovo takmičenje je postalo nezaobilazno u kalendaru skijaških takmičenja za djecu, te važan događaj za promociju Bjelašnice i Sarajeva.

BORN2SKI projekat pokrenuli smo prije šest godina sa ciljem promocije i razvoja alpskog skijanja, te vraćanja Olimpijskog centra Bjelašnica i grada Sarajeva na mapu nezaobilaznih skijaških destinacija. Drago nam je da smo danas sinhronizovani u našim željama i naporima da Bjelašnica bude sinonim za vruhnska skijaška takmičenja. Raduje nas da je BORN2SKI za kratko vrijeme postao prepoznatljiv brend i popularan događaj u kalendaru skijaških takmičenja u regionu“, izjavila je Amela Mehić, ispred organizatora BORN2SKI festivala.

Prisutnima se obratio Miran Stambol, brand manager za Audi u Bosni i Hercegovini.

Već dugi niz godina učvršćujemo poziciju brenda u kategoriji vrhunskih zimskih sportova i skijaških događaja, stoga smo izuzetno ponosni na činjenicu da je Audi partner BORN2SKI utrke već šestu godinu zaredom. Audi tehnologija i zimski sportovi savršeno si odgovaraju. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologiji ključ su uspjeha na skijaškim stazama, ali i u kompaniji Audi. Vrijeme je da ovogodišnja sjajna sportska priča BORN2SKI počne“, kazao je Miran Stambol, brand manager za Audi u Bosni i Hercegovini.

Medijima se obratio v.d. predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Haris Fazlagić.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo kontinuirano radi na jačanju brenda Visit Sarajevo kroz partnerstvo sa kvalitetnim projektima koji dovode turiste u naš grad i naše planine. Audi BORN2SKI jaka je karika u jačanju promocije sportskih događaja na Bjelašnici, te smo već dugi niz godina ponosni partneri ovog projekta“, kazao je Haris Fazlagić, v.d. predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Jedan od dugogodišnjih partnera Festivala alpskog skijanja su ZOI'84 i Olimpijski centar Bjelašnica. Tim povodom prisutnima se obratio Sead Čaušević.

“Uspješnom organizacijom Evropa kupa pokazali smo našu opredjeljenost da vraćamo Bjelašnicu na mapu svjetskih skijaških takmičenja i stvaramo uslove za razvoj vrhunskog sporta i vrhunskih takmičara. Drago nam je da događaji poput ovog dovode što veći broj mladih takmičara iz BiH, regiona i drugih zemalja na olimpijske staze Bjelašnice”, izjavio je Sead Čaušević, ispred Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman.

Podršku događaju pružila je i kompanija BH Telecom koja kroz ovaj projekat ističe svoju orijentiranost ka jačanju sporta i kreiranju ljepšeg poslovnog i životnog ambijenta.

Detaljan program BORN2SKI festivala i informacije o prijavama možete pronaći na zvaničnoj web stranici BORN2SKI.