Bosanskohercegovačka snježna kraljica, Elvedina Muzaferija (24) ostvarila je jučer rezultat karijere u Super-G utrci Svjetskog kupa, koja je održana u čuvenom skijalištu Cortina d'Ampezzo (Italija).

Muzaferija je sa startne pozicije 46, sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58, zauzela 14. mjesto i time ostvarila najbolji plasman u historiji bh. skijanja. Odličan rezultat donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu. Na istoj stazi, Muzaferija je i dan ranije osvojila šest bodova u Spust utrci.

Ostvarila sam rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan, kao i dva prethodna, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati.

Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala svima na podršci”, poručila je Muzaferija i pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu Spust i Super-G trke u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Podsjetimo, u februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u Spust utrci Europa kupa.

Pobjednica jučerašnjeg Super-G takmičenja u Italiji je Lara Gut-Behrami iz Švicarske, s vremenom 1:20.75, a za kojom je Muzaferija kasnila 1.83 sekunde. Drugoplasirana je Stephanie Venier iz Austrije, dok se na trećoj poziciji našla Romane Miradoli iz Francuske.