Povodom predstojeće takmičarske sezone i nastupa Elvedine Muzaferije u okviru Audi FIS Ski World Cupa 2023/2024, u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine danas je upriličena konferencija za medije, na kojoj su govorili Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Samir Smajić, predsjednik Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Saša Kurto, sekretar Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Nađa Lutvikadić-Fočo, rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom kompanije BH Telecom.

Za najuspješniju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu takmičarska sezona počinje idućeg vikenda utrkom spusta u Italiji, odnosno na stazi koja počinje u Švicarskoj, a završava u italijanskoj Červiniji.

Nakon toga, putujemo u Ameriku na jedan od glavnih treninga, a zatim očekujem ulazak u najbolju formu. Sezona će biti duga, s 21 utrkom u disciplinama spust i super-G. Nadam se da ću dobro startati i, isto tako, dobro i završiti. Želim kontinuitet dobrih rezultata i znam da ih mogu ostvariti. Želim plasman u finale Svjetskog kupa‟, istakla je Muzaferija.

Rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom kompanije BH Telecom Nađa Lutvikadić-Fočo istakla je da, svojim likom i djelom, Elvedina održava alpsko skijanje u Bosni i Hercegovini i koristi svaku priliku da promovira svoju zemlju u svijetu.

Sretna sam što sam danas ovdje u ime BH Telecom kompanije koja već četiri godine podržava Elvedinu Muzaferiju. Upućujem joj iskrene čestitke, jer u sportu u kojem dominiraju bogate zapadne zemlje, ona uspijeva postići nevjerovatne rezultate”, kazala je Lutvikadić-Fočo.

Zadovoljstvo saradnjom s vrhunskom sportistkinjom iskazao je i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo te poručio da je Muzaferija jedan od najvećih ambasadora naše zemlje u svijetu.

Drago nam je što smo barem mali dio nje i njenog uspjeha. Ponosni smo na Elvedinu, ona je naš najbolji brend koji širi pozitivnu sliku o gradu Sarajevu i našoj zemlji”, rekao je Fazlagić.

Elvedina Muzaferija, članica Skijaškog kluba ZE-2010, prva je skijašica u povijesti Bosne i Hercegovine koja je osvojila bodove na Svjetskom kupu. Osvojivši drugo mjesto u februaru ove godine, na međunarodnom skijaškom takmičenju Europa Cup, donijela je i prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Od Elvedine očekujemo još bolje rezultate, posebno u sezonama koje slijede. Spremamo je za olimpijski ciklus i od nje na Olimpijadi 2026. godine očekujemo najviše”, kazao je u svom obraćanju Samir Smajić, a da njeni uspjesi dozvoljavaju neskromna očekivanja novih, izvrsnih rezultata, poručio je i sekretar Skijaškog saveza BiH Saša Kurto.

U novu sezonu Elvedina Muzaferija ulazi s novim trenerom, slovenskim brzinskim rekorderom Alešom Brezavščekom, a cilj je završiti u top trideset u ukupnom poretku u jednoj od disciplina.