U eri digitalne revolucije, eCommerce (e-trgovina) ne samo da preoblikuje način na koji se posluje, već postavlja i nove standarde u svijetu marketinga. Kao ključni pokretač savremenog marketinga, e-trgovina pruža neviđene mogućnosti. Amazon, već poznat kao najveća eCommerce platforma na svijetu, sada dodatno fascinira tržište transformirajući se u najbrže rastuću platformu za marketing i oglašavanje! U svjetlu ovih promjena, za marketinške stručnjake postaje neupitno da je razumijevanje i iskorištavanje potencijala e-trgovine ključno za budućnost njihove profesije.

Ova globalna tendencija ima snažan odjek i u Bosni i Hercegovini. Dok razvijena tržišta sve više prepoznaju važnost e-trgovine, marketing stručnjaci iz BiH suočavaju se s izazovima i prilikama koji dolaze s digitalnom transformacijom. Upravo zbog toga ključno je da se i oni kontinuirano educiraju i prilagođavaju najnovijim trendovima, kako bi ostali konkurentni i maksimalno iskoristili potencijal koji nudi eCommerce.

U svjetlu navedenih trendova, 11. oktobra 2023. godine u Hotelu Hills u Sarajevu održati će se najveći eCommerce događaj u Bosni i Hercegovini – eCommerce Day. Ovaj događaj je integralni dio tradicionalnog Sarajevo Marketing Summita, renomiranog godišnjeg okupljanja stručnjaka iz oblasti marketinga i komunikacija. Ovogodišnji eCommerce Day, pod temom “eCommerce Mastery“, posvećen je razumijevanju trendova online tržišta. Organiziran od strane eCommerce asocijacije u BiH, događaj će predstaviti panele, diskusije i prezentacije o ključnim strategijama, inovacijama i izazovima u e-trgovini.

Ovim povodom, Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u BiH, izjavila je: “U vremenu kada digitalni svijet doživljava rapidan rast, razumijevanje eCommerca postaje nezaobilazno za sve marketinške stručnjake i profesionalce. Naša je želja da kroz predstojeći eCommerce Day pružimo platformu na kojoj će se prezentirati najaktuelnije prakse, inovacije i strategije. Očekujemo da će svaki učesnik pronaći nešto novo, korisno i primjenjivo za svoj svakodnevni posao. Pozivamo sve da se pridruže ovom događaju i zajedno s nama istraže najnovije trendove i prakse u svijetu e-trgovine.”

U sklopu ovog događaja, posjetitelji će imati priliku učiti od lidera u industriji, razmjenjivati iskustva i stvarati nove poslovne kontakte. Detaljniji pregled događaja, agenda i informacije o govornicima dostupni su na ecommercekonferencija.ba.