Nakon što je u avgustu ove godine sarajevskoj publici upriličio dva spektakularna događaja – nastup Hot since 82 na Vilsonovom šetalištu, te nezaboravnu noć ispred Vječne vatre uz dvojac ARTBAT – Garden of Dreams zajedno sa FASADA festivalom najavljuje još jedan događaj koji ne želite propustiti: FASADA graffiti jam & Garden of Dreams.

Ovaj cjelodnevni događaj planiran je za 2. septembar i biće održan na jedinstvenoj lokaciji – Tunelu Ciglane. Zamišljen kao autentičan spoj ulične umjetnosti i muzike, ovaj događaj će od 12:00 sati do ponoći, Tunel pretvoriti u središte urbane kulture.

Kroz live nastup crtanja graffita predstavit će se preko 20 grafitera iz različitih zemalja: Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Chez, Endo, Rulof, Ksa, Beriz i mnogi drugi, ostavit će svoj trag u Tunelu.

Posjetitelje će svježim tonovima zagrijati NYCA x NONYX, a potom nastupa KONTRA sa 50 yrs of Hip-Hop DJ setom. U 20:00 sati podij zauzima poznati dvojac After Affair, koji će publici pružiti dugoočekivani extended set.

Osim sjajne muzike i nesvakidašnjeg iskustva ulične umjetnosti, posjetitelji će moći uživati u okusima street food specijaliteta.

Cijena ulaznice je 15 KM, a ulaz do 18:00 je besplatan. Svi zainteresovani svoju ulaznicu mogu kupiti na www.kupikartu.ba.

Važno je istaći da je FASADA graffiti jam & Garden of Dreams ujedno i događaj kojim će zvanično biti otvoreno treće izdanje FASADA Festivala, koji će trajati do 10. septembra. Ove godine FASADA festival obilježit će oslikavanje 5 murala, izložba na kojoj će biti predstavljeno preko trideset internacionalnih uličnih umjetnika i umjetnica, te niz razgovora, prezentacija i drugih obrazovno-diskurzivnih događaja.