Ovogodišnji Red Bull Home Run održat će se u subotu 25. februara, kada će Jahorina po deveti put ugostiti tradicionalni masovni spust skijaša i snowboardera. Posjetioci će cijeli dan moći uživati u vrhunskoj zabavi na snijegu, te odličnoj muzici na večernjem after partyju.

Red Bull Home Run već je godinama drugo ime za odličnu zabavu i uživanje u svim oblicima snježnih radosti. Ove godine najmasovniji spust skijaša i bordera u našoj zemlji zakazan je za subotu 25. februara, a lokacija je – kao i obično – olimpijska ljepotica Jahorina.

Prijave za takmičare već su otvorene. Samo učešće u trci je besplatno, a prijaviti se moguće putem e-mail adrese homerun@jahorina.org ili na broj telefona 066 000 220. Takmičari se mogu prijaviti i lično u Red Bull šatoru ispred hotela Termag na Jahorini, od 11 do 14 sati na dan trke.

Sudjelovati mogu svi punoljetni amateri i rekreativci, bez obzira na spol, ali ono što obavezno moraju imati jesu kaciga i startni broj.

Trka počinje u 16 sati, a pravila su prilično jednostavna. Svi učesnici sa starta polaze u isto vrijeme. Takmičari na samom početku u pancericama i bucama trče 150 metara do svojih skija i snowboarda, a zatim se na njima trebaju što brže spustiti do cilja. Prvi koji prođu kroz cilj su pobjednici.

Svaki namjerni fizički kontakt podrazumijeva diskvalifikaciju, kao i nepoštivanje startne crte i zadate staze. Kao i uvijek, za najbrže na skijama i snowboardima i u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurane su primamljive nagrade.

Odmah nakon završetka trke i proglašenja pobjednika, ispred Kolibe hotela Termag počinje after party koji će trajati do kasnih noćnih sati. Ulaz na party je besplatan, a na zabavu su dobrodošli svi takmičari i posjetioci.

Više na: Red Bull Home Run 2023 Jahorina