Fotosofia, besplatni seminar i workshop za naprednu fotografiju pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke u osamnaestu sezonu ulazi s jednakom energijom i entuzijazmom kao 2006., ali uz dodatni naglasak na edukaciju, kreativnost i širenje umjetničkih vizija fotokreativaca.

Ovogodišnja Fotosofia održat će se u Zagrebu od 12. do 17. lipnja, a petnaest polaznika će kroz intenzivnu šestodnevnu radionicu u teoriji i praksi otkriti kako usavršiti i nadograditi svoja fotografska znanja.

Damir Hoyka s polaznicima seminara

Damir Hoyka s polaznicima seminara

Lijepo je, po treći put, dočekati punoljetnost. Najprije svoju, potom starije kćeri, pa Fotosofije – projekta čiji sam naziv oduvijek doživljavao kao ime superjunakinje svjetla. Stoga sam još prije 18 godina odlučio da će njezina najvažnija supermoć biti stvaranje paralelne stvarnosti. One u kojoj je edukacija besplatna i zabavna, u kojoj je učenje usmjereno na praktični rezultat i u kojoj nema teritorijalnih niti dobnih granica za sudjelovanje u projektu. ‘Stanovnicima’ te stvarnosti superjunakinja Fotosofia nastoji pomoći da žive svoj san, pružajući im mogućnost stjecanja znanja i iskustava, umrežavanja i promocije njihovih sposobnosti. Iako su njezine moći usmjerene na fotografiju, primjenjive su i na druge domene, a optimizam i dobre vibracije koje se na Fotosofiji generiraju, osjećaju se među publikom svih profila“, rekao nam je Hoyka i dodao kako se više o seminaru može doznati na službenom instagram profilu projekta @fotosofiahoyka.

Antonija Blaće sa sudionicima seminara

Antonija Blaće sa sudionicima seminara

Jedna od najvažnijih vrijednosti koju polaznici tog seminara dobivaju je objavljivanje radova u medijima – što je za velik broj sudionika prvo takvo iskustvo. Snimanje portreta celebrityja, modne, reklamne i art fotografije održat će se uz kreativno vodstvo Damira Hoyke i asistenciju njegovih Fotosofa (bivših polaznika tog seminara) od kojih mnogi već grade uspješne karijere u raznim fotografskim područjima. Naime, kroz Hoykin seminar je tijekom 18 godina fotografsko obrazovanje steklo 255 polaznika koji su generirali više od 3000 kreativnih fotografija.

Prijave na izbor za polaznike seminara otvorene su do 17. svibnja 2023. godine, a kako se prijaviti, pročitajte na www.hoyka.com

Evo kako izgleda Fotosofia u brojkama: 18 godina, 250+ modnih sudionika, 700+ modnih fotografija, 900+ kreativnih fotografija hrvatskih i regionalnih celebrityja, 700+ art fotografija, 700+ kreativnih fotografija za pokrovitelje seminara, dob polaznika od 18 do 63 godine, sudionici iz 6 država.